Renault Trafic Phase Iii: Motor slaat na 10 seconden af en moet dan flink doorstarten

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: dci 100

Wanneer ik de auto start, slaat vaak na ca 10 sec de motor spontaan af. Dan moet ik flink doorstarten om hem weer aan de praat te krijgen. Het gebeurd niet altijd, 5 van de 10 keer. Koud en ook als de motor een klein uurtje uit is geweest. De garage heeft al het nodige vernieuwd aan het injectiesysteem, maar het probleem blijft. Wanneer we na de 2e start rijden merk je niets aan de auto. Rijdt als een zonnetje. De garage weet niet wat er aan de hand is. Diverse computertesten uitgevoerd en er kwam niets uit. Wie heeft een dergelijke ervaring en weet mogelijk de oplossing. bij een normale start klinkt alles gewoon en bij een start waar de motor weer afslaat hoor je ander geluid, lijkt op een wat pruttelende start, maar dat kan je alleen buiten horen.

Inmiddels heb ik het probleem bij elke start en heb het idee dat de motor inhoud. Als ik op constante snelheid rij, heb ik het gevoel dat het niet mooi rond meer loop, maar met lichte schommelingen.

FerryVerhoef

Geplaatst door FerryVerhoef (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Trafic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

autobedrijf van breugel (0) PRO, 15 jaar geleden

lijkt erop of er lucht in het systeem komt, de brandstof filter is de eerste verdachten.
er zijn al meer topics over, controleer het huis eens goed, zonodig compleet vervangen!!

alfons262 (0) PRO, 15 jaar geleden

daarna lektest op de verstuivers uitvoeren.krukassensor vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Trafic of stel zelf een nieuwe vraag.