Renault Laguna : versnellingspook

hallo , ik rijd nu 5 maanden een laguna van 1998 , een rt look 1.8. met 90000 km Ik heb 6 maanden garantie,en die heb ik al aardig gebruikt, met een nieuwe wiellager een uitlaat en een spanrol, en een gasklep die bleef hangen is ook vernieuwd.
maar ik heb nog een probleem waar ik niet helemaal mee uitkom met de garage, nl als ik de auto s,morgens start dan hoor ik ongeveer 10 min een rammel of krakend geluid voor onder de auto. de garage denkt een schokbreker die dan nog koud is maar nog wel goed daarom willen ze hem niet vervangen, ik krijg wel extra garantie op de schokbrekers tot het eind van het jaar.
ik heb nog een probleem, en dat is dat als ik op de snelweg zit met 120 km p u en ik laat het gas los , en als ik dan weer gas geef vliegt hij uit de 5 versnelling naar z,n vrij, dat is nu 5 keer gebeurd.Kan het zijn dat het gekraak of gerammel bij koude motor iets is met de versnellingsbak dat hij daarom dan ook uit de 5 versnelling schiet??? gr albert

aquariaan

Geplaatst door aquariaan (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

De Car-Rage (0) PRO, 18 jaar geleden

Het heeft waarschijnlijk niks met elkaar te maken, maar dat hij uit de versn. springt komt door een versleten versnelling blokkeering. deze is los te v.v.

graalus (0) PRO, 18 jaar geleden

als je de auto start, en je staat nog stil, hoor je het dan ook?
het komt vaak voor dat het motorrubber rechts voor kraakt/tokt
met koude motor,deze is dan versleten/uitgezakt en tikt op het chassis.
Zoals Orlando al zei: is het uit zijn versnelling springen een hele andere klacht en heeft hier niets mee te maken.

aquariaan (0), 18 jaar geleden

bedankt voor de reactie,s ,als ik de auto start en stil sta hoor je niets. ik ben naar de garage geweest, en moet de auto maandag neerzetten , volgens de monteur kan het door een versleten versnelling blokkeering wezen, word vervolgd gr albert

aquariaan (0), 18 jaar geleden

ik heb de auto na laten kijken , en het uit de 5,e versnelling schieten kwam doordat er een boutje losgetrild was bij de versnellingspook, deze is weer vastgezet en nu moet het over zijn gr albert

DirtyHarry (0), 18 jaar geleden

Ik heb hetzelfde gehad met mijn laguna uit 96.Problemen met garage,zoeken....zoeken...... en bleek idd de motorsteun te zijn, is inmiddels opnieuw afgesteld en gesmeert........en weg is de rammel. :-)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.