Renault Laguna: Versnellingspook shudt en de auto trilt!

Bouwjaar: 1999, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.8 16v

Hallo allemaal,

iK heb vorige week mijn koppeling laten vervangen en mijn achterremen, sinds die tijd bij 50 km/h schudt de versnellingspook en de auto trilt ook een beetje. Als ik mijn hand tegen de pook houd dan voel ik hem echt tikken tegen mijn handpalm. De vervanging is niet gedaan bij de dealer (wel de fiat dealer!!) Toen ben ik wel naar de Renault dealer gegaan en iemand heeft met mij meegereden. De monteur zegt dat er geen byzonderheden zijn maar ik vind van wel! Hoe los ik dit op? Nogmaals het is gebeurt nadat de koppeling vervangen werd. Daarvoor was het allemaal OK!


Bedankt!!

ttartan

Geplaatst door ttartan (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Peter159 (0) PRO, 15 jaar geleden

Het kan zijn dat er een of andere motorsteun niet juist gemonteerd zit, waardoor de maotor-en bak niet juist in lijn liggen.
Hierdoor kan het zijn dat de aandrijfas op een andere stand in zijn homokeneet zit en trillingen veroorzaakt.
Dus als eerste zal ik aanraden dat de motorsteunen nauwkeurig gecontroleerd worden op de plaats van bevestiging.

Veel Suc6

ttartan (0), 15 jaar geleden

Die meneer van de renault dealer zwijndrecht heeft de motorkap geopend en gekeken naar 1 motorsteun links boven de motor en zei niets aan de hand! maar als de koppeling vervangen wordt gaan ze toch juist onder de motor sleutelen? Wat kost het trouwens om de motorsteun weer recht te krijgen ? Is dat soms moeilijk? As u mij kunt helpen met uw antwoord heel graag, want het is niet meer plezierig om ermee te rijden....

Peter159 (0) PRO, 15 jaar geleden

Het zal normaal niet meer wekr zijn dan ongeveer 1 uur.
Het lijkt mij verstandig bij de dealer een afspraak te maken om dit in ieder geval eens te laten controleren.
Hiermee kun je een en ander uitsluiten.
Als men de koppelling vervangt, dan moet de linker motorsteun en de pendelmotorsteun uitgebouwd worden.
Als deze (met name) Linker motorsteun niet juist gemonteerd wordt, kan dit voor problemen zorgen.

ttartan (0), 15 jaar geleden

OK dank je wel. Is het niet verstandig om naar de garage te gaan die dit veroorzaakt heeft? Want zij hebben de koppeling vervangen! Ik moet anders gaan betalen voor iets wat de andere garage al beter moest doen!

Peter159 (0) PRO, 15 jaar geleden

Je kunt dat doen, Naar de garage gaan die de reparatie heeft uitgevoerd, Je moet ze een kans geven het te herstellen, Komen zij er niet uit moet je afdwingen dat je naar een officiele dealer gaat en dat de kosten indien dit afkomstig door een montagefout van het vervangen van de kopppeling voor hen zijn.

Dit moet je van te voren aangeven als je naar een officiele dealer gaat.
Je kunt niet zonder de reparateur in kennis te stellen vooraf, zomaar elders laten herstellen. Zij moeten als eerste de mogelijkheid krijgen de eventuele fout op te lossen.

ttartan (0), 15 jaar geleden

Ik ben naar de renault dealers in Zwijndrecht, Barendrecht en Dordrecht gegaan. Drie monteurs hebben meegereden en ze zeggen allemaal dat er niets aan de hand is!?!?!? Ik voel het toch... Merkwaardig is het dat het niet zo erg meer is als in het begin.. Ik laat het hierbij! De delaer moet uitzoeken wat er aan de hand is eventueel maar dan praten ze over 400 euro alleen uitzoeken! Ik denk dat ik gewoon genaaid ben! Sorry voor mijn taalgebruik... en bedankt voor al uw reacties!

Peter159 (0) PRO, 15 jaar geleden

Oke dan , Ik wens je verder dan maar veel goede en veilige kilometers toe.

Groeten Peter

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.