Renault Laguna: Verstuiver

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 dci

Hallo,

Mijn laguna van 2002 loopt soms onregelmatig als de motor warm is. Als de motor koud is, loopt de motor perfect, maar als de motor warm is, loopt de motor onregelmatig bij stationair draaien. Volgens de kenners is er een verstuiver kapot, een van de overtuigende argumenten is dat na een lange rit mijn achterklep vol olie cq diesel zit. De motor rookt absoluut niet en rijdt verder perfect. Hij start altijd meteen en ik heb vermogen genoeg. Wel ruik ik af en toe verbrande diesel. Als ik een klein tikkie gas geef, geen 800 maar 1000 toeren, is alles weg en loopt de motor perfect. Wat kan het probleem zijn?
Alvast bedankt.

Groet Mart Hogeweg.

Dekimar1

Geplaatst door Dekimar1 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Is nogal een verschil of er olie of diesel op je achterklep zit.
Als er na een lange rit (dus met een goed warme uitlaat) diesel uit je uitlaat komt dan moet de motor bijna verzuipen en het verbruik erg hoog zijn.
De meeste diesel verbrandt dan in de uitlaat namelijk.
Als het olie is dan moet je dat kunnen merken aan het oliepeil. Haal eens de grote slang tussen turbo en intercooler eraf. Zit daar veel olie?

Dekimar1 (0), 13 jaar geleden

Hallo,

Oliepeil is ok, volgens boardcomputer en diesel verbruik is mijn inziens ook normaal. Wat me verbaasd is dat het alleen voorkomt bij een warme motor en ook niet altijd. Volgens de kenners komt de wasem op de achterklep van onverbrande brandstof in de katalysator(?) En als ik een tikkie gas geef is het ook weg. Hopelijk nog meer eventuele oplossingen?

Mart

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.