Renault nevada rt 1.7 fam. u9: vervangen distributieriem

Bouwjaar: 1994

Ik wil van deze wagen de distributieriem vervangen (121.549 km). kan ik dan ongestraft de oude riem vervangen door een nieuwe, zonder dat de nokken-as of kruk-as verdraaid tijdens het verwisselen?
Weet iemand hoe deze tandwielen moeten staan of als er merktekens op zitten, in welke stand ze moeten staan, zonder dat een van de assen tijdens het verwisselen van de riem verdraaid.
Moet men nog speciaal gereedschap ervoor hebben?

coenraads

Geplaatst door coenraads (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault 21? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Rianne Nijs (0), 19 jaar geleden

Moet ik even nazien, maar je kunt de nokkenas borgen. Als je de versnelling in 1 zet kan deze ook geen kant meer op. Ik heb zelf een 19 met deze motor, en ik heb daar ook de vraagbaak van. Zal niet veel verschil maken, maar ik kom er op terug. m.v.g Rianne Nijs.

Henk Nobach (0) PRO, 19 jaar geleden

Haal gewoon een originele riem. Hierop staan merktekens die moeten corresponderen met de merktekens op de poelie. Aangezien de auto 10 jaar is zou ik een distributie set monteren.

Geen speciaal gereedschap nodig.

coenraads (0), 19 jaar geleden

Rianne, in ieder geval alvast bedankt voor je reactie, maar als je de versnelling in 1 zet, dan blijft je kruk-as tijdens het verwisselen van de riem op dezelfde stand staan, maar hoe zit het dan met je nokken-as, verdraait die dan niet, als de riem eraf is?

coenraads (0), 19 jaar geleden

Henkie, bedankt voor je reactie, maar moeten de merktekens op het krukas-tandwiel en nokkenas-tandwiel ergens mee corresponderen? hoe moeten ze staan? of staan er ook merktekens op de motorblok?

Rianne Nijs (0), 19 jaar geleden

Ik had gezegd dat ik er op terug zou komen, bij deze. Op de nokkenas staat een merkteken. Dit moet omhoog staan. Leg nu de riem dusdanig dat het merkteken op de riem correspondeert met het merkteken op de nokkenas.( kijk even hoe de oude riem zit) Zorg er nu voor dat alle merktekens op de riem overeenkomen met de rollen en het merkteken op de krukas. Het lijkt me niet zo moeilijk om te doen, maar kom je er niet aan uit, heb ik eventueel wel een tekening voor je. Succes. N.B. deze riem moet na 120.000 km of 4 jaar vervangen worden. Houd hier erg in, want als hij breekt draai je echt alles in puin. m.v.g. Rianne.

coenraads (0), 19 jaar geleden

Rianne, hardstikke bedankt voor de duidelijke uitleg en de noodzaak om deze riem te vervangen.
Ik ga aan de slag, zodra ik de distributieset heb.
Gaat alles goed, dan laat ik het je weten.
m.v.g. rd

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault 21 of stel zelf een nieuwe vraag.