Renault Trafic: Vervangen platte riem en rollen.

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 dci 90

Beste .

Mijn Renault trafic heeft 108 900 km, mijn vraag is wanneer moet ik de platte riem en de rollen vervangen .
Volgens de garage 140.000 km , volgens het onderhoudsboekje staat 160 (Denk dat dit wil zeggen 160.000 km ) die ik wel heel veel vind. Het is anders jammer om onnodige werken uit te voeren.

Dank je wel bij voorbaat.

Jos,

jos baert

Geplaatst door jos baert (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Trafic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

firedriver (50), 10 jaar geleden

Gewoon zo laten, een multi v-riem dat over gaat is geen drama voor de motor zelf, alleen dat de batterij niet meer wordt opgeladen, geen servo,...
Gr.
Jantje

Hans4040 (270) PRO, 10 jaar geleden

Ik denk dat hij de distributieriem bedoeld...

jos baert (0), 10 jaar geleden

Hallo,

Het is inderdaad wel de riem die Alternator- servo -airco -enzovoort aandrijft . Voor alle zekerheid toch vervangen zeker ? Want volgende maand moet die trafic wel meer dan 5000 km heen en terug naar Spanje ! Ik weet dat er geen schade is bij het breken van de riem , maar daar sta je dan wel ergens vast .

Hartelijk dank,

firedriver (50), 10 jaar geleden

Zeg Jos,
Voor een zacht prijsje heb je toch al een riem, ofwel vervangen of desnoods meenemen als je op reis gaat, en zorgen dat je wat een beetje gereedschap meeneemt, deze riemen gaan niet rap over, mijn Picasso heeft bijna 200000 km en nog altijd dezelfde riem, zijn riemspanner is wel vervangen, en als ik juist ben heeft je motor een distributieketting.
Gr.
Jantje
http://www.mister-auto.be/fl/poly-v-riem...

jos baert (0), 10 jaar geleden

Hallo jan G,

De prijs speelt voor mij geen rol, dit kost nu ook de wereld niet zoals Je zegt. Als Je het zelf doet win je al een flink stuk euro's uit , en als de tijd of de km er zijn moet het uitgevoerd worden .(werkte 41 jaar bij Renault trucks vroeger berliet) Liever doen dan ergens langs de weg te staan en te moeten gedepanneerd zijn en toch de werkzaamheden moeten uitvoeren. Het gaat mij het meest om onnodige werken uit te voeren !

Hartelijk dank
Jos uit Kortemark. Be

jos baert (0), 10 jaar geleden

Dag Jan G,

Heb nog vergeten antwoorden, ja de trafic heeft inderdaad een distributie ketting.
Zal de riem en de nodige rollen vervangen en ben weer lange tijd gerust , je week nooit hoe de rollagers in de rollen en de riemspander zijn !!

Nogmaals Dank je wel ,

firedriver (50), 10 jaar geleden

Fijn zo, jos baert, gewoon alles vervangen en je ben gerust hé jongen.
Dikke gr.
Jantje

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Trafic of stel zelf een nieuwe vraag.