Renault Megane: Vervangen van de nokkenas positiesensor

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

Is het veel werk om een nokkenaspositiesensor bij een renault megane ui 2003 te vervangen?

Sandra1984

Geplaatst door Sandra1984 , lid sinds 12 jaar geleden

6 Reacties

stefan84, 12 jaar geleden

Nee is niet veel werk.

Wat is het probleem en/of foutcode ?

Sandra1984, 12 jaar geleden

1

Sandra1984, 12 jaar geleden

Met het uitlezen van de auto gaf die aan dat de nokkenaspositiesensor vervangen moet worden. Ik weet de foutcode niet meer precies. De auto slaat vaak af als die net gestart is. Ik had gehoord dat je bij dit type auto de distributieriem eraf moet halen . Is dat zo? Kan iemand mij vertellen wat je moet doen om de sensor te vervangen?
Alvast bedankt

derk schut, 11 jaar geleden

Is simpel te vervangen.
Heb zelf een Megane uit 2000, heb dit door de dealer laten doen, klein klusje.
Wel solderen ze daar de draadjes van de nieuwe sensor aan de bestaande bekabeling, dit is betrouwbaarder dan de stekkers.
suc6

Sandra1984, 11 jaar geleden

Bedankt voor de reactie. Ik ga het eens proberen.

Bas_petiet PRO, 11 jaar geleden

Nokkenassensor zit rechts onder het inlaatspruituk ( je ziet hem zo zitten bevestigd met 1 m6 boutje) Nokkenasverschuiver zit links bij de 4e bobine bevestigd met 1 m6 bout. Het verwijderen van de distributie is alleen nodig om de verstelbare nokkenas los te nemen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.