Renault Twingo: Vervuilde smoorklep bij 1.2 V16 bij 65000 km: hoe kan dit eigenl

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2 V16

Beste Twingovrienden,

mijn Twingo heeft na twee jaar in zijn bestaan 65000 km achter zich. De 1.2 16V motor is nooit echt overbelast geweest, ik ben namelijk een 'cruiser', geen 'scheurder', zeg maar. De laatste tijd ging zowel het lampje van het motormanagement en het bekende lampje met hartslaggrafiekje branden en sloeg de auto soms af bij stationair draaien. In de garage werd vastgesteld dat de 'smoorklep was vervuild.' Deze is schoongemaakt, en de auto rijdt weer als nieuw. Het commentaar van de monteur was 'dat dit eigenlijk niet mag gebeuren na 65000 km.'

Mijn vraag: heeft iemand een idee waardoor deze vervuiling ontstaat en hoe je deze kunt voorkomen?

Met dank,

Axel

Zwoerdkop

Geplaatst door Zwoerdkop (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

limp (0) PRO, 17 jaar geleden

heb je een foutcode uitgelezen eerst doen dan kunnen we verder maar volgens mij gaat er geen injectie lampje branden als je een vuil smoorklephuis hebt hoor (ja als hij echt helemaal zit dichtgekoekt misschien)
reinigen kan natuurlijk nooit kwaad dit ontstaat door carterdampen endus ook door oude en of verkeerde olie soort

sjaak r (0) PRO, 17 jaar geleden

Je kan wel een foutcode in de mapsensor krijgen bij dit type als het smoorklephuis vervuilt is. Klinkt niet logisch maar toch al paar keer meegemaakt.
Er zit een klein sensortje in het smoorklephuis die vervuilt raakt. Dit komt door de carterontluchting.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.