Renault Modus 2006: Verweerde lak oppoetsen

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: D4F D7, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 55

Ik heb een Renault Modus waar wat verweerde plekken op het dak zitten. Zo te zien is daar de vernislaag eraf (metallic lak) en is de plek doffer van kleur. Is dit weg te poetsen met Tuttlewax of Commandant zodat het minder opvalt (dit spul gebruikte mijn vader altijd vroeger)?

zx9r_mario

Geplaatst door zx9r_mario (60) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Modus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

6 maanden geleden - kaleido 1

Helaas wordt overspuiten.
Wij hebben zevregelmatig en alle merken hebben er last van.

6 maanden geleden - Heino4267

Dat oppoetsen met Turtle Wat of Commandant kwam het meeste voor bij de gele en rode uzilakken: die kleuren verweren snel door het zonlicht en dan kan je met licht polijsten / poetsen de bovenste verweerde laag (voorzichtig) wegpoetsen, waarna je weer een mooie lak hebt. Natuurlijk kan je dit niet blijven herhalen, want uiteindelijk poets je door de lak heen.
Bij jouw Modus klinkt het of de clearcoat/blankelak laag loslaat. Als dat zo is, kun je dat alleen herstellen door overspuiten.
Waarom ga je niet met de auto langs een groot autoschadeherstelbedrijf?
Die zien in één oogopslag wat er met je lak aan de hand is en die geven je graag een offerte voor overspuiten.
Die offerte hoef je niet te accepteren, maar je hebt dan wel gratis een vakkundige analyse van je probleem.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Modus of stel zelf een nieuwe vraag.