Renault Kangoo: Vijfde versnelling valt opeens weg

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

Hallo,

Vannacht om 3 uur vertrokken voor een rit van 1200 km. Om 5 uur in de ochtend stond ik op de vluchtstrook. Tijdens het rijden viel opeens de aandrijving weg. Na de eerste schrik even logisch nagedacht en geprobeerd hoe het nog wel kon bleek dat alleen de vijfde was die verdwenen was. Alsof het tandwiel in de versnellingsbak niet meer bestond.
Hebben iemand dat eerder meegemaakt en wat was de oplossing.
Ik moet een nieuwe distributieriem laten monteren en vrees dat deze twee dingen samen net wat te gortig worden voor een auto van dat bouwjaar maar wat zal ik hem missen.
Kortom met welke kosten zal ik rekening moeten houden voor die versnellingsbak. Mag geloof ik niet op deze site maar relateer het dan maar aan een AOW uitkering die is 1000 euro, dus bijvoorbeeld dat kost je minstens een maand je AOW. Alvast bedankt.

henrilacapelle

Geplaatst door henrilacapelle (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Kangoo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

firedriver (60), 9 jaar geleden

Zijkap van de versnellingsbak demonteren, waarschijnlijk is de bout van de tandwiel van de 5 de versnelling een beetje los, meegemaakt met een laguna, is zelf te doen, wel olie leegmaken, kan zijn.
Gr.

henrilacapelle (0), 9 jaar geleden

Inmiddels door garage Aljo gerepareerd voor een redelijk bedrag. Dus nog maar even doorrijden met de auto. Firedriver , dat tandwiel zat inderdaad los maar moest vernieuwd worden en dat had nog wat voeten in de aarde omdat die tandwielen veranderd zijn van maat. Maar is gelukt. Bedankt voor je reactie.

firedriver (60), 9 jaar geleden

Prima

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Kangoo of stel zelf een nieuwe vraag.