Renault Kangoo: motor draait rond maar slaat soms niet aan

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1149 cm³

beste Leden ,
sinds ongeveer een maand geleden is het probleem beginnen voordoen dat de motor niet aanslaat als ik hem wil starten , het rare is op de kilometer unit een rood lampje pinkt zowel met de sleutel in of eruit als het lampje rap flikkerd als ik de sleutel in het contact gestoken heb mag ik denken dat hij niet zal aanslaan , steek ik op een willekeurig moment de sleutel erin en het lampje blijft gewoon flikkeren zal hij wel starten .
PS : als het lampje rap flikkerd als ik de sleutel in het contact heb gestoken start de motor niet als ik dan mijn sleutel uit het contact haal en hem er weer instop 9 op de 10 keer start hij dan wel .

kan me iemand eventueel een tip geven wat het eventueel zou kunnen zijn alvast dank
grtj

patje1967

Geplaatst door patje1967 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Kangoo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

sgm (0), 9 jaar geleden

Probeer eens de reservesleutel.
Lijkt op een probleem met de startonderbreker.

jan5047 (0) PRO, 9 jaar geleden

inderdaad het probleem is de sleutel deze wordt dan niet herkent

patje1967 (0), 9 jaar geleden

vandaag even de sleutel open gedaan , het knopje waar je de deuren met opent was losgekomen even weer aan gesoldeerd maar blijft het zelfde soms start hij soms niet . deuren sluiten of openen op afstand lukt ook niet wat me wel opviel dat ik nergens in de sleutel een chip kan vinden of zou dit op het printplaatje zitten van de sleutel , , heb de sleutel al eens in het contact gestoken en aangezet en dan op het knopje van de sleutel gedrukt omdat ze me verteld hadden dat dit de manier was om de sleutel met wagen connectie te laten maken maar er gebeurd niks kortom het is nog altijd hetzelfde , en de startonderbreker waar zou ik dat ergen kunnen vinden ?
nog iemand eventueel een idee of tip aub
PS: een reserve sleutel heb ik niet van de wagen

Heino4267 (225), 9 jaar geleden

Nu je nog kunt rijden zou ik een ritje naar de dealer maken: zij kunnen foutcodes uitlezen en er zo achter komen waar de fout zit als je startblokkering niet wordt vrijgegeven.
Als het rode lampje blijft pinken,wordt de startblokkering niet vrijgegeven omdat de auto de sleutel niet herkent.
Dat heeft niets te maken met een evt. batterij of drukknop in de sleutel: die zijn voor de deurvergrendeling, niet voor de startblokkering.

Je hebt sowieso een probleem nu je geen reservesleutel hebt: als deze sleutel het definitief begeeft is je auto onbruikbaar: je krijgt hem niet gestart en je zult dan sowieso een nieuwe sleutel moeten bestellen en laten inleren op jouw auto. De levertijd kan dagen of weken zijn.
In jouw situatie zou ik z.s.m. een nieuwe sleutel bestellen en op jouw auto laten inleren. Rondvragen bij verschillende Renault garages kan in prijs schelen.
Dat scheelt je een hoop ergernis als de huidige sleutel het definitief begeeft (wat hij mogelijkerwijs nu al aankondigt, afhankelijk van of de sleutel of de uitleesring in de auto de oorzaak is van de huidige problemen).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Kangoo of stel zelf een nieuwe vraag.