Renault Scenic: Vraag airco recent aangeschafte Scenic

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.5

Sinds 2 weken in het bezit van een Renault Scenic Expression Luxe Diesel 1.5, 2005 met 120.000km. Er vallen mij een paar dingen op waarbij ik graag wil weten wat jullie ervaringen hiermee is. INdien ik gebruik maak van de garantie wil ik graag wat beslagen ten ijs komen en dat ik niet met een kluitje in het riet wordt gestuurd.

1. De display waarin de temp en airco ed wordt aangegeven is niet in het donker leesbaar, er zit geen verlichting in. klopt dit? \Ook niet als je de toetsen indrukt, het blijft donker.

2. De auto is voorzien van climate control. Nu heb ik het idee, dat als ik hem op 'Auto' zet en de temp op 15 graden de lucht lang niet koud genoeg is. Ik ga ervanuit dat als je geen jas aan hebt in de auto, je het na een minuut of 5 a 10 toch wel koud moet krijgen. Als ik hem op handmatig zet en de blower op de hoogste stand is de lucht uit de roosters voor mijn gevoel kouder dan in de 'auto' stand. Nu had de auto laatst voor ongeveer een uurtje in de zon gestaan, het was buiten hooguit een graad of 18. Als ik hem dan op 15 graden op de 'Auto' stand zet duurt het erg lang voordat het koud wordt. Hoe is jullie ervaring hiermee, en met name hoe snel de ingestelde temp. bereikt wordt. Kan het dat de airco moet worden bijgevuld? Kan dit na 5 jaar al en weet iemand toevallig of dit onder de Bovag garantie valt? Ik hoor overigens wel de aircopomp aanslaan als ik het knopje AC in druk (of vanuit de auto-stand)

3. Heeft iemand nog dingen waar ik absoluut nog even naar moet kijken? Heb nu nog 6 maanden garantie. De standaard dingen, als distr.riem, banden, remblokken ed is allemaal wel naar gekeken. Maar ben meer benieuwd naar de echte 'Scenic' kwaaltjes.

Sjors81

Geplaatst door Sjors81 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

TheoStek (0) PRO, 13 jaar geleden

Display moet verlichting hebben.
Temperatuur wordt geregeld door temp sensoren, als een temp heerst van 18 °C en ingesteld op 15°C valt er niet veel te koelen, handmatig kan die dus wel wat meer koude lucht geven omdat de klimaat regeling niet wordt gebruikt.
Het is best mogelijk dat de vulgraad niet toereikend is na vijf jaar, hier zou dan een controle op uitgevoerd moeten worden, dat valt niet onder de Bovag garantie.

Heino4267 (225), 13 jaar geleden

- airco: dat kan je zelf uitproberen: start de auto als hij nog koud is. stel meteen de temperatuur in op "Min" oftewel de laagst instelbare temperatuur. Laat de auto gewoon stationair lopen en na 5 minuten meet je met een thermometer de temperatuur in de uitblaasroosters. Die moet dan rond de +6 graden liggen. Deze meting doe je normaal gesproken zo als het buiten warm is.

- bekende klachten: als de auto op lage snelheid inveert op drempels e.d. mag hij zowel binnen als buiten geen bonkende of kreunende geluiden maken.

TheoStek (0) PRO, 13 jaar geleden

Zo werkt dat niet, is het buiten dan nu warm!!

Heb het al verschillende keren vermeld, de druk in het systeem is gerelateerd aan de vulgraad en heersende temperatuur!

Maar goed als jij dat bestelligt! mijn vraag is dan welke uitstroom temperatuur "MOET" dan gemeten worden bij +30 !! ook + 6...
Al is de buiten temperatuur 30°C en de klimaat controle ingesteld op 18°C, wil dit niet zeggen dat het ac systeem 12 °C lager gaat koelen, dat redt het systeem nooit!.

Oververhitting en nakoeling van het systeem, brengen veel maar aan het licht dan jouw stelling.

't garagistje (0) PRO, 13 jaar geleden

1. er zit links van het stuur een wieltje om de verlichting te regelen. probeer deze eens
2. in auto stand gaat ie niet zomaar volle bak koelen op 15 graden. Er zit een bepaalde strategie achter. in manueel zou je toch goed de koude lucht moeten voelen. Bijvullen is mogelijk na 5 jaar
3.zoals vermeld schokdempertorens,
mocht het mijn scenic zijn liet ik de geleiders van de ruitmechanismes vervangen door nieuwe (als dit nog geen nieuwe zouden zijn), ik weet dat als ze niet kapot zijn ze niet onder garantie vallen maar voor mezelf zou ik ze doen.

mvg

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.