Renault Grand Scenic: trillingen

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 dci

Hoi, met Rien. Na het vervangen van de motor ( zie item motor plat) en het natrekken van de bouten wegens trilling, is het toch nog niet goed helaas !! Bij een snelheid vanaf ong. 80 km in z'n 4 en in z'n 5 vanaf ong. 95 km per uur gaat hij roffelen en trillen (ook bij de pedalen) Het is alsof je met alle ramen openrijdt zo'n raar geluid en gevoel geeft dit. Soort smoren ? De garage kan het nog niet vinden. Ze willen nu de remschijven vervangen omdat hij bij hogere snelheid en dan een beetje bijremmen, b.v. voor een voorligger, vrij sterk trilt. Ikzelf als leek denk dat dit 2 verschillende problemen zijn. Of kan dit wel ? Iemand een idee ?

nihuni00

Geplaatst door nihuni00 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

25 Reacties

rico1047 (0) PRO, 13 jaar geleden

loopt de auto wel harder osf stopt hij bij 95
Dsnaar timing?

nihuni00 (0), 13 jaar geleden

De auto gaat wel gewoon harder. Lijkt meer op onbalans ergens? Loopt mooi stationair en trekt prima. Je merkt dan ook niets in het dagelijks gebruik, tot je harder als ong. 95 in 5 of harder in 6 gaat. Dan treedt ook het trillen van de remmen op. gr. Rien.

rico1047 (0) PRO, 13 jaar geleden

rotte aandrijfas dat verklaart beide problemen

nihuni00 (0), 13 jaar geleden

Dank je Ricardo, ik zal het opnoemen als de auto woensdag weer naar de garage gaat. Nog weer een dure reparatie ? Is de as niet losgeweest bij het wisselen van de motor dan ? Misschien niet goed teruggemonteerd , of zeg ik nu iets doms ?

renault-monteur (0) PRO, 13 jaar geleden

motorsteun rechtsboven?...

nihuni00 (0), 13 jaar geleden

Hoi Jeroen, Deze is een half jaartje geleden al vernieuwd. Is natuurlijk wel weer los geweest allemaal bij de plaatsing van de nieuwe motor.

Safrane10698 (0), 13 jaar geleden

Zijn die bandjes om de aandrijfassen misschien los geweest? Heb weleens gehoord dat ze een normaal klembandje gebruikt hebben die dat veroorzaakte. (vanwege het schroefgedeelte wat onbalans veroorzaakt)

nihuni00 (0), 13 jaar geleden

Hoi, weer met Rien. Bij de garage hebben ze de remschijven vervangen en de wielen opnieuw gebalanceerd. Het trillen van de remmen op snelheid is nu verdwenen Zoals ik al dacht zijn het inderdaad twee verschillende dingen want de auto trilt nog steeds . Ook het roffelende geluid is nog volop aanwezig. Kom net van een lange rit terug en heb het dus zeer goed kunnen constateren , en word er zelfs een beetje angstig van. Het lijkt erop dat het erger wordt naarmate de versnelling hoger is. In z,n 6 dus heel erg. Is uitlijnen misschien noodzakelijk na het plaatsen van de nieuwe motor ? Alles is immers los geweest ! Ik vraag dit omdat de auto duidelijk onrustig rijdt onder de voeten en pedalen. Even voor de duidelijkheid, de auto reed fantastisch voor de motorcrash. Heel stil, heel stabiel !! Ga morgen maar weer terug naar de garage voor de zoveelste keer. Iemand een idee waar ik ze misschien op moet attenderen ? gr. Rien.

nihuni00 (0), 13 jaar geleden

Hoi, auto is vanmorgen weer bij de garage geweest. Ze hebben geen idee helaas. Ze hebben de voorwielen met de achterwielen gewisseld (trilling ) en de afdekkingsplaat op de motor verwijderd (geluid) . Het heeft allemaal niets geholpen. Suggesties ? Misschien toch de motorsteun die overigens een half jaartje geleden is vervangen ? Ze denken dat dit niet zou moeten kunnen. Maarja, alles is dus losgeweest , dus ?? Iemand nog een suggestie ? please please, gr. Rien.

renault-monteur (0) PRO, 13 jaar geleden

het is van buitenaf te zien of de motorsteun versleten is. als je weet waar je moet kijken...

Ralf_Jensen (0) PRO, 13 jaar geleden

Rien, het is al meer gevraagd, maar (laat) controleer de aandrijfas (sen).

nihuni00 (0), 13 jaar geleden

Dank jullie wel, zal dit weer aankaarten. Overigens heb ik zojuist gemerkt dat als ik op het moment van trillen de koppeling intrap het rare geluid weg is en het trillen veel minder. Misschien sluit je dan iets uit ?

Ralf_Jensen (0) PRO, 13 jaar geleden

Aandrijfassen controleren, en daarmee sluit je dat uit.

nihuni00 (0), 13 jaar geleden

Oke, auto gaat donderdag 2 dagen naar de garage. Kunnen ze zoeken, rijden, zoeken enz. Hoop dat het er uit komt. Jullie horen het, en nogmaals bedankt voor het meedenken. gr. Rien.

nihuni00 (0), 13 jaar geleden

Hoi, auto dus 2 dagen naar garage geweest. Heb op jullie aanraden aangegeven om de aandrijfassen te controleren en de motorsteun. Ze hebben toch maar uitgelijnd en hier zat ietsje in, en de motorsteun rechtsboven iets verzet ? Niet genoeg resultaat. Na enig speurwerk er achter gekomen dat sommige types verstuivers opnieuw ingeleerd moeten worden na het plaatsen van een nieuwe motor . Dit is gedaan en jawel het resultaat is dat de trilling nu echt wel minder is. Helemaal weg helaas nog niet. Bij ong. 2200 tot 2500 toeren en met name in 5 en vooral 6, nog steeds iets onrustig en grommig. Ik ben bang dat het nu hierbij blijft. Of ??

nihuni00 (0), 13 jaar geleden

Heb gisteravond in precies dezelfde auto van een klant gereden en het was alsof ik weer in mijn eigen auto reed met de oude motor er nog in. Veel stiller, ook stationair , minder schudden, veel stabieler met rijden, een beetje moeilijk uit te leggen maar voller ? Het is net of er bij mij overal veel meer ruimte zit, dus meer geluid en trillen, en dat met 2000 km. !! De auto van de klant heeft er 180.000 km op zitten. Er blijkt ook nog eens dat er olie lekt (beetje) . Nog niet te traceren maar vermoedelijk uit krukaskeerring/pakking ? of scheurtje in carter ? Moet ook nog verder onderzocht worden. Zal dan bij het revisiebedrijf verhaald moeten worden ? Weet het nu werkelijk niet meer, alleen dat ik 6000 euro achteruit ben. Hoe dit te accepteren ? Moet ik misschien een andere motor claimen of zo ! Zal wel vervolgd worden. Iemand een reactie of advies ? gr. Rien.

Ralf_Jensen (0) PRO, 13 jaar geleden

Rien,

In het eerste moment heb je het over hevig trillen. Gesproken over wielbouten, remschijven ed. Dit duidt op problemen met het onderstel/ wielophanging.

Nadien gaan ze de verstuivers controleren ??!!!! Dit zou duiden op een trilling in het motorblok !!

Ben eens duidelijk, waar zit die resonantie? Ga ± 80km/ uur rijden, en zet de versnelling dan in vrij. Is dan de trilling er nog? Of niet meer.? Is er mechanische iets voelbaar?

Als het in de motor zit kun je dit ook stilstaand vaststellen (zoals Rico als zei)
Het moet hier op dit forum wel duidelijk zijn, of het in de motor zit, of juis niet.! Het is lastig genoeg om het uit geschreven tekst op te maken. Het garagebedrijf heeft het voordeel dat deze terplekke dingen kunnen uitsluiten, het forum hier moet dat doen n.a.v. jouw teksten.

nihuni00 (0), 13 jaar geleden

Hoi Ralf. Omdat ze dachten dat de trilling uit de banden of wielen kwam hebben ze deze eerst gebalanceerd, en de remschijven vervangen omdat hij ook trilde bij remmen. Dit gaf alleen resultaat bij het remmen . Ikzelf heb van het eerste moment aangegeven dat de motor anders en ruwer klonk en meer trilde. Hun gaven hier niet zoveel reactie op. Later zijn dus de verstuivers ingeleerd en de trilling is sindsdien minder als eerst. Hun vinden dat de auto oke rijdt. Doet ie ook, alleen rumoeriger en de motor zelf geeft meer trilling. Volgens hun is dit acceptabel. Je voelt trilling op de bodem en bij de pedalen ook bij stilstaan. Bij mijn vorige motor en bij de auto van gisteravond helemaal niet !Dus lijkt het een motorisch probleem ? Zie verder mijn vorige bericht.

Ralf_Jensen (0) PRO, 13 jaar geleden

Is de timing van de distributie dan al nagezien??

nihuni00 (0), 13 jaar geleden

Hoi, mag ik toch aannemen ! Zal dit navragen. Of toch motorsteun ? ondanks dat deze al 3 kwart jaar geleden is vervangen. Kan dit behalve trilling ook een rauwer motorgeluid geven ? Ben net weer bij de garage geweest voor controle van de olielekkage. Deze is er plotsklaps niet meer ! Hopelijk blijft dit zo. Kan een verstuiver die niet goed is ook zorgen voor meer geluid en trilling ? De verstuivers zijn ook door het revisiebedrijf meegeleverd. Sorry voor de vele vragen maar hoop toch nog steeds op een oplossing.

renault-monteur (0) PRO, 13 jaar geleden

verstuivers mogelijk

nihuni00 (0), 13 jaar geleden

Dank je Jeroen. Zal dit laten checken, maar schijnt moeilijk te zijn heb ik wel eens gehoord. Paar bedrijven in Nederland of zo ? Kunnen mijn klachten ook komen van een tandje ernaast bij de distributie ? Of heb je dan niet rumoeriger geluid en meer trilling ?

Ralf_Jensen (0) PRO, 13 jaar geleden

Jazeker, distributie is een mogelijkheid, maar ook de verstuivers kunnen deze problemen veroorzaken.

Nihuni, je hebt bij de garage de motor laten vervangen. Ik neem aan dat ze bij het plaatsen van de motor de timing hebben gecontroleerd.!? Als deze motor niet goed loopt, zijn zij degene die dit dan alsnog dienen op te lossen voor je.
Ik neem aan dat je die nieuwe motor niet voor niets hebt gekregen.

Praat met je garagebedrijf over de problemen die je hebt met je auto, kom bij voorkeur niet met allemaal dingen die je hier hebt opgevangen. Hier kan vreemd tegenaan worden gekeken..

S6

nihuni00 (0), 13 jaar geleden

Ik weet dat ze dit niet zo leuk vinden maar ik heb ze gezegd dat ik alleen maar wil meedenken omdat ze geen oplossing hebben en het niet mijn probleem is dat hij niet goed is. Zij hebben de motor,vliegwiel, koppeling, distributie, pomp en verstuivers geplaatst.! Alles nieuw c.q. gereviseerd dus. Daarbij ook nog 2 nieuwe veerpootschotels voor.

nihuni00 (0), 13 jaar geleden

Ik wacht nog op antwoord van de garage. Ze zouden contact opnemen met het revisiebedrijf. Verstuivers controleren is misschien een optie maar dit schijnt niet zo eenvoudig te zijn. Wordt vervolgd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.