Renault Megane: Vraag over inbouw andere radio

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 DCI

Hallo,

Mijn Megane heeft een "Tuner List" radio/cd-speler aan boord. Het is een mooi apparaat maar ik mis het afspelen van MP3's wat mijn vorige JVC autoradio wel kon. Nu heb ik een nieuw ombouwfrontje bij de dealer gekocht en een stuurwieladaptor voor mijn JVC radio besteld. Als die binnen is ga ik de JVC inbouwen.
Mijn vraag is of iemand ervaring heeft met het eruit halen van de originele radio, ik heb geen pennen of beugels erbij. Moet ik een staafje/pennetje in de twee gaatjes steken en dan de radio eruit schuiven ?
Of is hier speciaal gereedschap voor nodig ? Ik wil de boel niet beschadigen.

[url=http://imageshack.us][img]http://img351.imageshack.us/img351/271/t...[/img][/url]

Bedankt vast voor eventuele informatie.

RolandK10257

Geplaatst door RolandK10257 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

ejnn (0), 17 jaar geleden

Je hebt hier speciaal gereedschap voor, echter met een schroevendraaier melke lang en smal is, is het ook te doen. Stop het in de gaatjes welke links als rechts zitten en je kunt hem eruit trekken. Eerste keer is altijd een beetje prutsen. Even een andere vraag, waarom instaleer je geen wisselaar welke MP3 afspeelt. Ben je waarschijnlijk net zo duur uit.

RolandK10257 (0), 17 jaar geleden

Bedankt voor de reactie.
Ik heb wel wat gezocht over een wisselaar maar het is voor mij onzeker of mijn radio een wisselaar kan aansturen, ik lees daar verschillende dingen over. Verder kosten die wisselaars best veel geld (meer dan een stuurwieladaptor) en die JVC radio heb ik al en beviel me prima in mijn vorige auto.

ejnn (0), 17 jaar geleden

Als je zo'n radio hebt dan is het makkelijk. Heb je de radio al los gekregen?

RolandK10257 (0), 17 jaar geleden

Nee, ik wacht nog op de levering van de stuurbedienings adaptor. Daarmee kan ik de originele renault stuurbediening aansluiten op mijn JVC.

RolandK10257 (0), 17 jaar geleden

Even een update. De stuurbedienings adaptor is ontvangen. Ik heb vandaag de Renault radio eruit gehaald en de JVC en de adaptor in de auto gemonteerd. Verwijderen originele radio ging goed met twee sateprikkers in de gaatjes. De stuurbedienings adaptor aansluiten was wel veel werk, die connector zit achter op de displayunit, om daar bij te komen moet de hele bovenkant van het dashboard eraf. Maar het resultaat is er naar, de stuurbediening werkt nu mooi op mijn JVC radio. Kan ik weer MP3 afspelen.

ejnn (0), 17 jaar geleden

Het bovenste gedeelte eraf halen is 5 minuten. Twee boutjes losdraaien bij de tweaters en dashboard naar boven slaan. Het moeilijkste vondt ik alstijd om het dashboard achter of uit de auto te krijgen. Ding is best lang.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.