Renault Kangoo: waar zit de sensor van de centralevergrendeling

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

hallo wij hebben een renault kango.bij deze auto gaat blijft de start onderbreker hangen er wordt gezegt dat dat komt omdat de centrale vergerendeling niet meer werkt.de baterij van de sleutel is nog goed.maar reageerd niet meer.
nu is de vraag waar zit de sensor van de centrale vergerendeling.dan kunnen we die eerst vernieuwen en kijken of dit werkt.

alvast bedankt

two-parts

Geplaatst door two-parts (0) PRO , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Kangoo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Heino4267 (230), 14 jaar geleden

Ben particulier, je mag het onderstaande negeren.
(Als het onderstaande niet klopt bij een kangoo, wordt ik wel gecorrigeerd.)

De sleutel bestaat uit twee functies: de drukknoppen zijn er voor de centrale portiervergrendeling enz. Daarvoor is die batterij wél nodig.
De start onderbreker gaat er vanaf als de auto heeft gecommuniceerd met de sleutel en de sleutel positief is herkend: Dan stopt het rode lampje in de klokkenwinkel met knipperen. Hiervoor heb je bij mijn weten geen batterijtje in de sleutel nodig.

Je kunt dus aan het knipperen van het rode lampje zien of de startblokkering er af gaat (blijven knipperen tijdens het starten = "startblokkering nog actief en voorkomt het aanslaan") en daaruit je conclusies trekken wat er mis is.

- Heeft de klant geen tweede sleutel? Dan kan je controleren waaraan het ligt.
- stopt het lampje met knipperen als je de sleutel gebruikt? zo nee: dan wordt de sleutelcode niet herkend. In dit geval kan dat aan de leesring liggen (is voor proef gewoon uitwisselbaar met een andere Kangoo met dezelfde ring), of een defecte sleutel.

Als de sleutel defect is moet je met alle papieren naar de dealer (even bellen welke gegevens ze precies nodig hebben) voor het bestellen van een nieuwe sleutel (levertijd?).
De nieuwe sleutel kan je tegenwoordig blijkbaar alleen op het type auto en via de dealer bestellen en de sleutel moet door de dealer op de auto worden ingeleerd.

Sowieso kan de dealer de auto aan de computer hangen en exact zien wat er fout gaat voor en tijdens het starten.

Hopelijk heb ik je hiermee op weg kunnen helpen.

abc (0) PRO, 14 jaar geleden

het verhaal van heino klopt,startblokkering en cpv zijn 2 afzonderlijke functie's bij dit type.
wat wel eens wil werken is tijdens het starten de sleutel in te drukken voor de centr vergrendeling

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Kangoo of stel zelf een nieuwe vraag.