Renault Megane: Waarschuwingslampje elektronische storing

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6e

Gisteren heb ik een andere accu geplaatst, zonder metaal te hebben aangeraakt en alles verliep verder goed.

Gisteravond reed ik in mijn auto en zo nu en dan knipperde het lampje voor een elektronische storing onder het rijden. Dus ben vandaag naar de Renault dealer in Hoorn geweest en ze hebben hem daar doorgemeten. Ze denken aan een vermoedelijke storing van de smoorklepweerstand...
Alleen hebben ze eigenlijk nog 2 a 3 uur meer tijd nodig om hem door te meten wat het nu exact kan zijn...

Nu blijft mijn toerental bij stilstaan vaak (dus niet altijd) op 2000 toeren staan en als ik mijn koppeling iets op laat komen zakt hij weer netjes naar 1000 toeren. Ook bij het afremmen en bijvoorbeeld terugschakelen naar zijn 2 om een rotonde op te gaan hoor ik de uitlaat wel eens "zeuren" en zie je het toerental ook schommelen.

Wie heeft hier wel eens eerder mee te maken gehad en/of heeft er nog een idee waar ik eens naar zou kunnen kijken??
En wat zijn ca. de kosten geweest om de smoorklep te vervangen??

MéganeCoupéAngeL

Geplaatst door MéganeCoupéAngeL (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

MéganeCoupéAngeL (0), 15 jaar geleden

Nog steeds niemand??

AS1 (105), 15 jaar geleden

eerst de gasklep schoonmaken. Helpt dat niet dan de smoorklepweerstand (ook wel gasklep-potentiometer genoemd) schoonmaken. Dat laatste vereist voorzichtigheid. Klepje eraf en dan de lakverbindingen verbreken om bij de printbanen te komen. Zo werkte het tenminste bij een Laguna.
Is er op je Hyves pagina niet een member die handig is?

Richard-Natalie (0), 15 jaar geleden

Hallo, onder de motorkap aan bestuurderszijde zit een zwart blokje met aan de onderzijde een slangetje die naar het inlaatspruitstuk gaat, moet je die even controleren of die niet lek is was bij onze megane het geval.....

Groet Richard

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.