Renault Megane: versnellingsbak

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.5 dci

Beste mensen,

Ik heb laatst een nieuwe koppeling laten zetten bij een garage. En wat ik nu merk vooral in de ochtend als de auto nog koud is, dat het schakelen heel moeizaan gaat vooral de 1ste en de 2de versnelling! Terwijl ik hiervoor erg blij was dat ie zo soepel schakelt. weet iemand waar het aan kan liggen? ik ben wel nog terug gegaan en er is naar gekeken maar ik heb dat probleem nog steeds.. en nog een keer gebeld en toen zeiden ze dat ik maar eens terug moet komen om nieuwe olie erin te doen misschien dat het daar aan ligt.
Heeft iemand hier ervaringen mee!?
Alvast bedankt.

rij-net

Geplaatst door rij-net (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

pool0249 (0), 15 jaar geleden

Ja het kan dat er verkeerde olie in zit heb ik wel vaker gehoord,

Groet Erik Martijn

pool0249 (0), 15 jaar geleden

volgens kroon-oil moet dit erin
Gearlube RPC 75W/80W

pug 306 (0), 15 jaar geleden

waarschijnlijk 80-90 ingedaan deze olie is te dik voor dit type versnellingsbak als hij warmer wordtwordt de olie dunner en zal hij wel vlotter schakkelen

ik zou de olie chekken

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.