Renault Laguna: Water in bestuurdersportier

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 DCI

Hallo,

Ik was aan het rijden en hoorde bij het remmen en het nemen van bochten water klotsen bij de bestuurdersportier. Toen ik thuis was heb ik de deur opengemaakt en heen en weer bewogen. Ik hoorde dat er water in mijn deur zat.

Ik keek vervolgens aan de onderzijde van mijn deur en zag dat er een grote plastice plug zat. Ik heb deze losgetrokken en er kwam wel een liter water naar buiten gelopen. Ik heb aan de binnenzijde van de deur en de bvekleding gevoeld maar dit was nog kurkdroog, gelukkig maar.

Ik snap er niks van, er zit verder dan die plastice dop geen ander afwateringsgaatje. Ik heb dus twee gaatjes gemaakt in de plastice dop. Ik heb alle rubbers bekeken maar deze sloten goed af.

Ik zag wel dat er een raar gaatje zat ongeveer op de helft van de deur. Dit gaatje zat niet aan de buitenzijde of de binnenzijde maar op de kopsekant waar bij de achterdeur het knopje zit om het kinderslot in te schakelen (weet niet hoe ik het beter kan uitleggen). Ik heb dit gaatje gedicht met een rubbertje, ik heb dit gedaan omdat het gaatje eruit ziet of iemand het zelf had gedaan en omdat er bij mijn andere voorportier geen gat zat.

Heeft iemand anders een idee wat het zou kunnen zijn?

Ik weet niet of het in een s is gekomen of dat het water er al heel lang in zit, ik luister namelijk veel radio en dan hoor je het niet.

Alvast bedankt, Bart.

bart1622

Geplaatst door bart1622 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

bart1622 (0), 15 jaar geleden

.

bart1622 (0), 15 jaar geleden

Is er dan echt niemand die er iets van af weet. Bij de dealer wisten ze via de telefoon ook niks te bedenken.

mvg Bart.

markievandetuftufclub (0), 15 jaar geleden

Die plug weet ik niet waarvoor dat is maar kijk eens goed aan de onderkant want er moeten afwaterings gaten in zitten. Namelijk langs je ruit moet het water door je deur aan de onderkant gewoon via je dorpel weer weg kunnen lekken. Dat is naar ik weet bij alle auto's zo. Die klots water is zoiezo niet goed want dat moet weg kunnen. Mogelijk zitten deze gaten verstopt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.