Renault Laguna: Auto electrisch dood alleen koplampen doen het nog (goed)

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 DCI

Mijn auto waar ik al drie jaar probleemloos mee rijdt is electrisch dood, alleen de koplampen doen het nog. Accu en key cards zijn goed. Knipperlichtje op het instrumentenpaneel brandt ook niet. Zekeringen voor zover gemeten OK. Het is een Laguna 1.9DCI uit 2001. Accupool losnemen en weer vastmaken helpt ook niet, ik vraag me af wat het kan zijn.

cornelis1

Geplaatst door cornelis1 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

primera p11 (0), 15 jaar geleden

Accu levert niet voldoende spanning meer.

cornelis1 (0), 15 jaar geleden

Dank je wel primera p11 voor je snelle antwoord. Hoe komt het dan dat mijn koplampen het nog goed doen? Dat zouden dan toch ook twee gloeiende spijkers moeten zijn. Groot licht kan ik ook niet aanzetten gaat geen indicatie van op het dashbord branden? Accu is 2,5 jaar oud.

primera p11 (0), 15 jaar geleden

Hoeft niet altijd.
ik heb accu's gezien die zelfs nog de juiste spanning onder belasting afgaven, maar zodra er getracht werd te starten was alles dood.
maar ik denk eerlijk gezegd dat hier iets anders aan de hand is, een circuit dood of de startonderbreker gaat er niet af waardoor een deel dood blijft.

sjaak10918 (0) PRO, 15 jaar geleden

of een hoofdzekering eruit of een draad los oid

cornelis1 (0), 15 jaar geleden

Beste primera p11 en sjaak 10918. Het probleem is opgelost. Door het terugopzetten van een plug was er een zekering geploft (niet de hoofdzekering) en die is nu vervangen. Hij doet het weer. Ik las dat veel mensen problemen hebben met de electronica van de Laguna vandaar dat ik ook uitging van iets serieus, Detail is dat route mobiel er 1,5 uur naar heeft gekeken (en gemeten) en die hebben niets kunnen vinden. Zelf ook wel wat zekeringen doorgemeten maar niets kunnen vinden. Bedankt voor jullie bijdrage.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.