Renault Laguna: termostaat

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2dci

Hallo,

De motor temperatuur (koelvloeistof) van mijn auto blijft erg laag ook bij snelweg gebruik. De tempmeter komt net boven het eerste streepje uit, terwijl normaal is op het derde streepje. Dit is niet altijd zo. Ik denk dan gelijk aan de termostaat. Maar werkt dat bij deze auto nog met een veer die op warmte reageerd of is dit ook al electronisch geregelt? Verder kon ik niet in dialogys vinden waar de termostaat precies te vinden is. Ik kreeg alleen een schematisch plaatje.

Dus waar zit de termostaat en hoe is deze geregelt (electronisch/mechanisch)?

Alvast bedankt!

Safrane10698

Geplaatst door Safrane10698 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

E.T.Wiersum (0), 15 jaar geleden

Bij mijn weten hebben alle auto's nog altijd een normale thermostaat met een balg en een veer.
Waar hij bij deze auto zit weet ik niet.
Een te lage temp wordt idd meestal veroorzaakt door een defecte thermostaat, doch de meter kan ook een verkeerde waarde aangeven.

abc (0) PRO, 15 jaar geleden

gewoon een veer en zit in het zwarte huis tegen de cilinder kop boven de bak ,thermostaat is niet los en krijg je dus een kompleet huis

Safrane10698 (0), 15 jaar geleden

Dank jullie, dan zal ik eens kijken of ik het kan oplossen. Ik heb niet zo snel tijfels aan de tempsensor omdat deze wel temperatuur aangeeft als de motor op temp zou moeten komen. En als de motor koud is geeft ie dat ook gewoon aan.

Danny62 (0), 15 jaar geleden

Laat de temperatuur eens meten met een termometer. Misschien geeft de meter te weinig aan of slecht contact in de bedrading

Safrane10698 (0), 15 jaar geleden

Als ik weer bij de dealer kom zal ik het even laten meten, maar ja dan heb je dat probleem dat het niet altijd voor doet, en bij de dealer doet de auto altijd net iets beter zijn best.

Roger10 (0), 15 jaar geleden

[quote=abc]gewoon een veer en zit in het zwarte huis tegen de cilinder kop boven de bak ,thermostaat is niet los en krijg je dus een kompleet huis[/quote]
Ik heb toevallig gisteren zo een huis vervangen omdat het opengeklapt was en de termostaat was er uitgesprongen nu het nieuwe termostaathuis dat ik bij de renaultdealer gehaald heb daar kun je de termostaat wel appart vervangen de prijs was wel 102euro voor de hele set!

Safrane10698 (0), 15 jaar geleden

Dus als ik het goed begrijp kan je de termosstaat pas los vervangen als je een nieuw termosstaat huis hebt gekocht twv 102 euro? Dan kan ik er wel meeleven dnek ik zo, wacht ik wel tot het helemaal fout gaat.

Roger10 (0), 15 jaar geleden

[quote=Safrane10698]Dus als ik het goed begrijp kan je de termosstaat pas los vervangen als je een nieuw termosstaat huis hebt gekocht twv 102 euro? Dan kan ik er wel meeleven dnek ik zo, wacht ik wel tot het helemaal fout gaat.[/quote]
Wel oppassen want als hij klapt sta je wel stil en bij het termostaathuis zat wel alles bij dus ook de termostaat+alle dichtingen het oude systeem is wel online te koop bij oscaro.com voor de prijs van 49.06 euro +verzendingskosten

Safrane10698 (0), 15 jaar geleden

Sinds ik de vraag gepost hebt doet de temp uiteraard weer normaal.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.