Renault Clio: Waterlekkage renault clio sport

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16V

Ik heb sinds enige tijd last van een waterlekkage in mijn auto,en tot op heden nog niet kunnen vinden waar het vandaan komt.
De lekkage is voornamelijk onder en achter de bijrijdersstoel,bij hevige regen lijkt het wel een zwembad.
In het begin vond ik ook vocht bij het voeteneind voor de stoel,ik heb toen onder de motorkap de afvoergaten schoongemaakt,
en dat probleem lijkt opgelost.
Ben ook bij de dealer geweest om een en ander na te vragen,maar ook daar kunnen ze geen precies antwoord geven op het probleem,
want ook daar zouden ze moeten zoeken,klinkt heel logisch.
Ik weet niet meer waar ik moet zoeken,dus hierbij mijn vraag:Is er iemand die hier ervaring mee heeft,en mij de oplossing kan geven.

Gr Frank

Frasha

Geplaatst door Frasha (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Cliodennis (0), 14 jaar geleden

Als de dorpel gaatjes verstop zitten, komt het water hoog in de dorpel te staan. In de Dorpel zitten een paar 'loze' gaatjes, waar het water dus door naar binnen stroomt. Dit zie je niet, moet je even de beschermkap van de dorpel in het interieur weghalen en de vloermatten weg klappen. Dan zie je de gaatjes. heb dit ook pas bij een Twingo gehad. Had hier ook de stoel even voor uit gehaald, om alles goed droog te krijgen.
Gaatjes onder in de dorpel aan de buitenkant door geprikt en het water stroomde eruit. Daarna geen lekkage meer gehad.

braintjuh (0) PRO, 14 jaar geleden

laatst ook zo probleem gehad met een clio, na lang zoeken bleek het water via de speaker in de deur naar binnen te komen. Kijk daar even na of die goed is af gedicht.

succes

Frasha (0), 14 jaar geleden

[quote=Cliodennis]Als de dorpel gaatjes verstop zitten, komt het water hoog in de dorpel te staan. In de Dorpel zitten een paar 'loze' gaatjes, waar het water dus door naar binnen stroomt. Dit zie je niet, moet je even de beschermkap van de dorpel in het interieur weghalen en de vloermatten weg klappen. Dan zie je de gaatjes. heb dit ook pas bij een Twingo gehad. Had hier ook de stoel even voor uit gehaald, om alles goed droog te krijgen.
Gaatjes onder in de dorpel aan de buitenkant door geprikt en het water stroomde eruit. Daarna geen lekkage meer gehad.[/quote]
Ik heb gekeken onder de beschermkap van de dorpels,maar ik kan geen gaatjes vinden die ik door kan prikken.Ik heb ook zijskirts die ik niet kan verwijderen want deze zijn gepopnagelt,en van buitenaf kan ik ook niet zien of er gaatjes zitten.Ook geprobeerd om de stoel eruit te halen maar ook dat lukt niet.
Wel opgemerkt dat de de onderbekleding doordrenkt is van water,dus voor de zoveelste keer maar weer oude kranten neergelegd om het vocht te verminderen,dit gaat langzaam maar ja ik moet toch iets.
Het vreemde vind ik dat het het water zich concentreerd op 1 plek en verder nergens anders,maar alleen achter en onder de bijrijders stoel.
In ieder geval bedankt voor je reactie,ga morgen maar weer verder zoeken.

Frasha (0), 14 jaar geleden

[quote=braintjuh]laatst ook zo probleem gehad met een clio, na lang zoeken bleek het water via de speaker in de deur naar binnen te komen. Kijk daar even na of die goed is af gedicht.

succes[/quote]
Bedankt voor de reactie maar helaas was dit voor mij niet de oplossing.

Cliodennis (0), 14 jaar geleden

De gaatjes, die je moet doorprikken, zitten ook niet IN de auto. De gaatjes zitten onder aan de dorpel aan de buitenkant. Het 'opstaande' randje onder aan de koker. I.v.m. de skirts, zul je er misschien 'lastiger' bij kunnen. 1 zit er net voordat de dorpel over gaat in het voorscherm. Een kleine verdikking in de dorpel. Zulke 'verdikkinkjes' zitten er 3. Misschien door de skirts dat er een hoop zand en zooi tussen is komen zitten.

duurie (0), 14 jaar geleden

Ik heb ook twee clio's beide hebben last van vocht dit heeft te maken met de airco bij de eerste kwam het van de leiding rechts (condensvorming) onder het dashboard en bij de nieuwste clio 2 jaar oud is de afvoer verstopt.
Misschien helpt dit je verder?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.