Renault scenic 1.6 - benzine: waterpomp defect, hoe dit zelf te constateren?

Bouwjaar: 2001

Hallo ben voor een controle beurt geweest bij de dealer, volgens hun is de waterpomp defect en moet dit zsm mogelijk vervangen worden, want rijden is onverantwoordelijk en kan schade toebrengen aan de kleppen en de motor en om dan het zaakje vervangen te kost dan 3000 euro)
Mijn vraag is hoe kan ik dit zelf nagaan of het waar is, want het vervangen van de pomp kost mij 600 euro en is dit bedrag rieel, wel hoor ik af en toe een erg lichte gepiep bij de distributieriem (cq v-snaar, maar geen ratelend geluid net als van een lager.
Kan het nog verder kwaad om met de wagen te rijden? en wat is de schade als de waterpomt tijdens hijden inderdaad kapot gaat en wat is het gevolg ervan.
Please help me uit de brand want ik weet niet wat ik moet doen want de volgende klant achter mij heeft het zelfde te horen gekregen en was ook erg verbaasd.

Gjaan

Geplaatst door Gjaan (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Michel Iglesias (0), 20 jaar geleden

Was het geen 1 aprilgrap van ze ofzo? Bij mijn volvo 460 (met renault motor) merkte ik dat de waterpomp naar de knoppen was door koelvloeistofverlies en door oplopende motortemperatuur. Het probleem met het vernieuwen van de waterpomp is vaak dat de distributieriem los moet en deze moet dan gelijk vervangen worden. De pomp opzich is niet buitensporig duur (ongeveer €50,-). Wanneer inderdaad de waterpomp + distributieriem vervangen worden, dan is €500 tot €600 niet goedkoop, maar wel reeel.

succes,

Michel

Sander10757 (0) PRO, 20 jaar geleden

Als de waterpomp tijdens het rijden vastloopt,dan is het vrijwel zeker dat de distributieriem breekt.Met alle gevolgen van dien.Ik neem aan dat het hier om een 16v motor gaat?
Advies is dus gewoon laten vervangen bij de dealer.

ksie (0) PRO, 20 jaar geleden

als je bij de dealer laat repareren heb je ook wel kans op een coulanceregeling. vraag wel even van te voren

M. Tempel (0), 20 jaar geleden

Hoi, heb hetzelfde gahad vorige week (zie kangoo 1.2 sept98) ratelen motor. Buurman van mij vertelde dat de motor veel meer geluid maakte als voorheen, leek wel een traktor. ben naar de Renault Dealer geweest, vertelde inderdaad dat het de lagers van de waterpomp waren, en inderdaad, als deze vastloopt loopt ook de motor gegarandeerd vast omdat deze niet alleen over waterpomp loopt, maar ook je kleppen aandrijft. mocht de auto eigenlijk niet meer meenemen, alleen op eigen risico en niet te hard rijden. Prijsopgave bij Renault vanaf ongeveer 600 euro, omdat ook distributieriem vervangen wordt..is stanndaard vertelden ze...Zelfde dag prijsopgave gevraagd bij universeel garagebedrijf, doen groot onderhoud alle merken: betaald 386 euro, daarvoor alles gedaan, scheelt dus behoorlijk!!
Distributieriem: 75 euro, koelvloeistof 23 euro,arbeidsloon 174 euro, nog wat klein materiaal en btw erover...
Mijn Tip, als ze orginele onderdelen gebruiken, kan je rustig ergens anders reparatie laten uitvoeren...
Weet alleen je kilometerstand niet, normaal distributieriem vervangen bij 120.000 km of 5 jaar. moest bij mij toch gebeuren omdat auto al vijf jaar is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.