Renault Scénic : wegligging

Hallo
Ik heb een renault scenic 1600- 16v bouwjaar 2000 ( facelift ) en ik wil graag weten of iemand ervaring heeft gehad met de verbetering van de wegligging en comfort door bijvoobeeld andere ,betere schokdempers ( koni-monroe ) of misschien andere veren te monteren.Het is niet zo dat ik zoek naar een sportieve, stuggere wegligging maar ik vind dat de auto iets te zacht is geveerd en een beetje te lang blijft doorveren bij drempels en op slechte wegdekken.

paul8605

Geplaatst door paul8605 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ejnn (0), 17 jaar geleden

Ik heb zelf extra sterke veren achter geplaatst (voor zware lasten of voor caravan). Deze kun je volgens mij niet meer bij de dealer kopen, maar zul je dus bij de tussenhandel moeten kopen. Dit heeft bij mijn Megane en Laguna 2 voor een formidabel weglegging gezorgd. Je hebt namelijk veel minder last tot geen last bij het uitbreken van de achterkant. Tevens geen last meer gehad bij het opeens breken van de achterveren.

dupl-u-18904-5dd148bf51d06+R.Kirpenstein (0), 17 jaar geleden

Kijk eens voor hulpveren van Carsupport of MAD.
Zeer eenvoudig te monteren, verbeterd de wegligging en een zware aanhanger vertoont geen doorhangen meer.
Voor ±100,- zijn deze te koop bij de automaterialenhandel.

Henk Nobach (0) PRO, 17 jaar geleden

Zijn je schokdempers niet versleten? Monteer 2 nieuwe. Het liefst originele. Monroe is niet echt ideaal onder deze auto, lever je veel comfort in.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.