Renault Laguna: Wel starten in vrij, niet in versnelling.

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Sinds vandaag problemen met starten. Na key card inbrengen direct nog niets aan de hand. Dan startknop indrukken en...niks. Versnellingspook in neutraal; starten en lopen.

Wie herkent dit probleem en weet waar ik moet zoeken?

Pedro911

Geplaatst door Pedro911 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

abc (0) PRO, 9 jaar geleden

waarschijnlijk schakelaar van het koppelings pedaal.
als de auto in de versnelling staat moet die een signaal krijgen dat het koppelingspedaal wordt bediend anders start ie niet.

Pedro911 (0), 9 jaar geleden

Bedankt voor de tip. Weet je ook hoe ik bij die schakelaar kan komen en/of waar deze zit?
Ik wil hier dan het komende weekend meteen naar kijken.

7seconds (0), 9 jaar geleden

Ik heb hetzelfde gehad. Als je met je hand het ijzer van het koppelingspedaal omhoog volgt voel je aan de linker kant een puntje waarop normaal een schakelblokje geklikt zit. Vaak schiet dit los, je kan het er zo weer op klikken.

Pedro911 (0), 9 jaar geleden

Dat ga ik dan z.s.m. (Dit weekend) controleren.
In ieder geval alvast bedankt voor de aanwijzing.

Pedro911 (0), 9 jaar geleden

Heb vandaag even gekeken naar het koppelings pedaal en het blokje dat er op zou moeten zitten. Kan tot nu toe niets vinden wat daar op lijkt. Kan het zijn dat ik een deel van de bekleding weg moet halen om het wel te kunnen zien en/of er bij te kunnen? Heeft iemand hier ervaring mee?

7seconds (0), 9 jaar geleden

er zit een soort beschermplaat van zachte stof die je inderdaad even moet verwijderen. Zit bij mij vast met klittenband.

Pedro911 (0), 9 jaar geleden

OK, bedankt. Zal z.s.m. even kijken. Weet niet of dat dit weekend nog gaat lukken, maar je hoort nog van mij. Heb inmiddels wel vanochtend gemerkt dat hij zo af en toe wel "gewoon" start. De kans dat het euvel dus in deze schakelaar zit of in de bedrading ervan lijkt mij aannemelijk.

Pedro911 (0), 9 jaar geleden

Heb de bedoelde schakelaar gevonden, even los gehad, bedrading gecontroleerd, maar niets kunnen vinden. Alles weer gemonteerd en........hij doet het weer zonder problemen. Voorlopig dus geen echte oorzaak maar probleem wel opgelost.
Bedankt iedereen voor de bijdrage.

abc (0) PRO, 9 jaar geleden

waarschijnlijk staat de schakelaar net op zijn schakel moment wel/geen contact en is die door het de-monteren iets anders afgesteld.
je kunt de punt van de schakelaar iets uittrekken voor een betere afstelling

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.