Renault Clio: wiellagers achter

Bouwjaar: 1991

Zijn de assen waar de lagers op zitten conisch of hebben deze een konstante diameter?
Ik wil de lagers gaan vervangen maar heb geen momentsleutel de vraagbaak vermeld dat deze met 160 Nm aangedraaid moeten worden of kan dit ook met een normale sleutel?

Alvast bedankt.

zippie

Geplaatst door zippie (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

gurbe (0), 18 jaar geleden

als hij trommels achter heeft moet je de wiellagers in de trommel persen en de trommel met een luchtsleutel goed aanrammelen

zippie (0), 18 jaar geleden

Het probleem is verholpen ik heb de trommels met een gasbrander verwarmd en de lagers bijna 24 uur in de vriezer gelegd.
De oude heb ik eruit geslagen en de schil van de oude lager heb ik gebruikt om de nieuwe lagers er terug in te tikken dit ging vrij makkelijk.
Verders heb ik maar voor de zekerheid een momentsleutel gehaald om de gewenste aanhaalkracht te gebruiken voor de wielnaafmoer.

MvG. Johan Willems

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.