Renault CLIO: Windgeruis portieren verminderen ?

Bouwjaar: 2014, Brandstof: Diesel, Motorcode: K9K B6, Motorinhoud (cc): 1500, Vermogen (kw): 66

Hallo allemaal,

Ben sinds kort in bezit van een Renault Clio estate uit 2014. Boven de 100 km per uur heb ik last van veel windgeruis. Volgens de dealer moeten alle rubbers vervangen worden om dit een beetje te kunnen verminderen. Kosten een kleine 500 euro! Wie o wie kan mijn helpen met een garage, die dit voor minder kan doen ? Omgeving Noord Holland. Of een handig iemand, die dit tegen betaling enigszins kan verminderen. Ik hoor graag van jullie.

Mark7240

Geplaatst door Mark7240 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

ferdinand (60), 5 jaar geleden

Wat heb je zelf geconstateerd.Dit is een nog relatief jonge auto.Alle rubbers versleten ,geloof ik niet in.Ga zelf eens na,zijn ze gescheurd,liggen ze niet goed in de sponning.Is het een schade auto,zodat de rubbers niet goed aandrukken.Zijn de deuren goed uitgelijnd.Ik zou zeggen ,loop dit eerst even na voor dat je ze allemaal laat vervangen.
Ferry

kaleido 1 (1755) PRO, 5 jaar geleden

Komt het wel bij de rubbers weg , is het niet een raamlijst of spiegel die windgeruis veroorzaakt ?
Je kunt dingen gaan uitsluiten door randen af te plakken met dukttape dan kom je er vanzelf achter waar het zit en kun je gericht/goedkoper repareren.

ronny503 (0), 5 jaar geleden

De raamrubbers zullen echt niet totaal versleten zijn maar u hoort iets wat u niet gewend bent. Een Clio is niet te vergelijken met een luxe Renault uit het hogere segment en kan het zijn dat u nog moet wennen aan het geluid dat de Clio maakt. Mijn advies het volume van de radio iets ophogen want dan valt het windgeruis weg en verder niet op de de bijgeluiden zoals windgeruis letten.

ferdinand (60), 5 jaar geleden

Ja ,zo lust ik er ook wel een paar. Een ander geluid verhult het andere geluid.Een renault uit het z,g, n, lagere segment hoort ook geen bovenmatig wind geruis te laten horen.Zoals ik eerder heb aangegeven loop alle rubbers na.Als die goed zitten ,doe dan wat Kaleido heeft vermeld.
Ferry

P. Kelder (0) PRO, 5 jaar geleden

Ronny heeft wel deels een punt. Alles volstaat met de hoeveelheid toegepaste isolatie.
Dat houd bij een goedkoop segment auto niet over.....

Dat rubbers nu al versleten zouden zijn gaat er bij mij ook niet in.

Grt. Paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.