Renault Twingo: winterbanden lopen aan.

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2 16v

Ik heb enige tijd geleden mijn winterbanden aan mijn collega verkocht. mijn twingo kwam uit 2005 en was een kenzo uitvoering. die van mijn collega is een initiale uit 2006. het betreft precies de zelfde auto's alleen die van mijn collega heeft lederen bekleding.
De orginele velgen maat is 155/55/14 van de beide twingo's.

Ik heb 2 winters met mijn winterbanden gereden( 165-65-14 en dit ging perfect. heb de banden en velgen ook nieuw bij kerkhof en visscher in waalwijk gekocht( renault dealer)

Bij de twingo( exact de zelfde als mij) van mij collega lopen ze aan bij het half insturen. als je vooruit rijdt hoor je niks maar als je achteruit rijd hoor je dat hij een klein beetje in de kuipen aanloopt. beide auto's hebben de orginele vering. ook hoor je gekraak als de auto stilstaat en je stuurt. Hij raakt de kuip ook alleen aan de rechterkant van de auto.

Ik vind het een raar iets omdat de banden bij mijn auto niks raakte en eigelijk gewoon perfect waren. lijkt mij ook dat de renault dealer dan die maat ook niet mee geeft toch?

ik hoor het graag, alvast bedankt
gr mark

marktm

Geplaatst door marktm (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

cor van jaarsveld (0) PRO, 11 jaar geleden

Kijk eens naar de ET Waarde van de velgen.. ( Is ergens ingeslagen)

ET waarde is de afstand vanaf het pasvlak van de velg op de remschijf--- tot het denkbeeldige midden van de velg (in de breedte)

De ET waarde is die afstand in millimeters

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.