Renault Laguna: Wisselend brandstofverbruik bij constante snelheid

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9dci

Het valt mij op dat bij constante snelheid en gelijkblijvend wegdek de actuele brandstofverbruiksmeter nogal fluctueert van waarde (bv. van 5,6 naar 7,1 l/100km). Er verandert niets aan rijstijl of wegdek of windrichting. Wat kan dit zijn? Storing in brandstoftoevoer of zoiets. De auto rijdt niet echt geweldig en bij koude start pingelt hij nogal. Dit is minder als de motor warm is.

Wok

Geplaatst door Wok (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

15 Reacties

stefan84 (0), 17 jaar geleden

misschien een defecte sensor..

Stefan

sgm (0), 17 jaar geleden

Van die brandstofverbruikmeter zou ik me maar niet veel aantrekken. Als je op cruise control rijdt, dan zwaait ie heen en weer doordat de snelheid vrij strak wordt bijgeregeld en dus bij iedere glooiing gas wordt gegeven. Als je zelf rijdt, dan is het ook moeilijk om het gas precies vast te houden over een langere tijd.

Het feit dat de auto niet goed loopt is wel reden om ernaar te laten kijken. Als ik je een tip mag geven: ga naar Van De Doelen in Schijndel. Grote deskundigheid en redelijke rekeningen in mijn ervaring.

Wok (0), 17 jaar geleden

SGM, bedankt voor je antwoord. Is die Van de Doelen echt zo goed? Ik rij nu van dealer naar dealer omdat ik gewoon merk dat al die monteurs inconsequent zijn in hun antwoorden. En ik weet gewoon dat ie auto goed kan rijden als ie maar goed gerepareerd wordt. Ik zal Doelen eens bellen. Bedankt.

sgm (0), 17 jaar geleden

VD Doelen heeft de originel Renault apparatuur staan en daarmee kunnen ze bijna alles wat de Renault dealer kan. Ze doen vooral de Franse merken, dus ervaring hebben ze genoeg. Ze werken zelfs voor leasemaatschappijen, terwijl die normaal gesproken alleen bij dealers werk laten uitvoeren. Verder wordt niet ieder uur geschreven en is het uurtarief een stuk lager dan bij de dealer.

Wok (0), 17 jaar geleden

Klinkt al een stuk aantrekkelijker. Bedankt!

stefan84 (0), 17 jaar geleden

nou nou zeg,zijn me die garage's waar je bent geweest wel een stelletje prutsers hoor..

geen ene die je probleem weet te ontdekken..

steeds betalen voor niks is ook weinig.

Wok (0), 17 jaar geleden

Stefan, ik geloof wel dat de meeste dealers hun best doen, maar soms zijn de antwoorden zo vaag en wordt er wel 'iets' vervangen met de hoop dat......... Ook is de tijdsdruk bepalend voor de hoeveelheid tijd die ze in je auto willen steken. Het probleem zoeken en repareren duurt vaak langer dan gewoon alles vervangen. En dat is prima, maar ik kan niet blijven betalen voor ieder mankementje, laat staan een vrije dag nemen.

Santa (0), 17 jaar geleden

Een pingelende dieselmotor? Of bedoel je de dieselklop? Of gewoon het nagelen van een dieselmotor wat bij een koude dieselmotor ALTIJD duidelijker hoorbaar is dan bij een warme motor?

Wok (0), 17 jaar geleden

Nee Santa, ik bedoel niet het 'normale' nagelgeluid. Het klinkt alsof niet alle cilinders meedoen. Geluid is moeilijk te beschrijven, maar het lijkt alsof niet alles meedoet, er onvoldoende smering is, tsja gewoon 'rauw' geluid. Sorry...

Martin

Santa (0), 17 jaar geleden

Tja, die Opel diesels staan nu eenmaal niet bekend om hun oorstrelende, zijdezachte motorgeluid....... Velen vergelijken het wel eens met een tractor! Je schrijft dat het lijkt alsof niet alle cylinders meedoen. Staat de motor dan ook te schudden? Slaat hij voelbaar over?

Wok (0), 17 jaar geleden

Ik weet niet hoe je moet opmerken dat de motor voelbaar overslaat, maar bij wegrijden zit er weinig pit in. Bij hogere constante snelheid lijkt het wel alsof hij een beetje hobbelt of onregelmatig rijdt. Dit is ondertussen afgedaan met "ligt aan het wegdek of de banden". "Maar ik merk het op nieuw wegdek ook en de banden zijn nieuw". Nou ja, laat maar eindeloze discussie.

Richard_E (0), 16 jaar geleden

@ Martin Workel

Ben jij misschien Martin Workel die vroeger in Almelo heeft gewoond en in de 6de klas van Harry Pots op De Danne heeft gezeten?
Als dat zo is, zou je me dan a.u.b. een berichtje willen sturen naar 2RN@home.nl
Reden is dat jij als enige nog ontbreekt in onze contacten voor een reunie.

sgm (0), 16 jaar geleden

Waar dit forum al niet goed voor is :-)

Sander10757 (0) PRO, 16 jaar geleden

Sinds wanneer is een 1,9 dci in een laguna van Opel?

viper_ren (0) PRO, 16 jaar geleden

awel sander, da vroeg ik me ook al af :-)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.