Renault Twingo: witte waas

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine

Wanneer mijn voorruit vochtig word (door dauw of regen) en ik gebruik de ruitenwissers, dan onstaat er een witte waas over de ruit. Wanneer de zon of als het donker is, lichten van andere automobilisten op de voorruit schijnen kan je niets meer zien. Wat doe ik hieraan?

Maaike Giesen

Geplaatst door Maaike Giesen (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Cliodennis (0), 16 jaar geleden

Gebruik je vaak een carwash ? Het kan zijn dat er dan was achter blijft op de ruit. Vaak krijg je bij de carwash ook een soort alcohol doekje om de was van de raam te halen.
Hoelang zit de wisser er al op? Als deze 'op' is, dan kan die ook gaan strepen en kun je ook zulke verschijnselen krijgen.

Ik zou eerst de raam en de rubber goed schoonmaken met een 'vetoplosser' (geen thinner of zo, dat vind de rubber van de wisser niet zo leuk), een soort alles reiniger of zo.
Als dat niet werkt dan moet je de wisser toch vervangen. Controleer ook even goed of de veer die de wisserarm aandrukt nog voldoende spanning heeft en niet geheel onder de corrosie zit. Als je de wisser op pakt en hij blijft in alle 'standen' staan, dan is de veer 'versleten'. Normaal moet de arm zichzelf meteen met een 'grote' kracht richting de raam bewegen als je hem vanaf los (vervangstand noem ik het maar) terug duwt tegen de raam.

arie549 (0) PRO, 16 jaar geleden

ontvetten met pure spiritus of amoniak,

de veer is niet versleten zoals omschreven door dennis, het scharnierpunt van de arm moet dan alleen gesmeerd worden..
maar hier zit het probleem niet...het is immers ook aanwezig zonder de wisser te gebruiken..

een goede schoonmaak en ontvet beurt van de ruit zal in dit geval wonderen verrichten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.