Renault Laguna: xenon Laguna

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 Dci

Hoi,

Xenon aan de bijrijderskant doet het niet meer ( 220K gelopen ), ik hoorde hier wel eens rondspoken dat deze lampjes voor leuk geld op Marktplaats oid te vinden zijn... maar wat is het type lampje waar ik naar moet zoeken?
Ik kan het met de zoekfunctie niet meer vinden nl.

Aan het lampje zelf is niets te zien dus maar hopen dat het de regelunit niet is!

Gr. Arjan

Arjan2

Geplaatst door Arjan2 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

ksie (0) PRO, 16 jaar geleden

Probeer de lampen even te wisselen van links naar rechts dan weet je of dat de lamp kapot is.

Jeff5260 (0), 16 jaar geleden

Hoi
Type lamp is een D2R (Reflector), kost op internet ca 60 euro per twee, even googlen ( als de een kapot is gaat de ander binnenkort ook)
Voorschakelunit kun je via groothandel krijgen, is van Valeo. kost ca. 140 euro

Groet Jeff

LagunaGrandTour (0), 16 jaar geleden

Zijn de lampen makkelijk zelf te vervangen? Kan iemand een stappen plannetje geven?
Is dan ook de markeringslamp te vervangen?

sgm (0), 16 jaar geleden

Lampen zijn zelf te vervangen, maar het is niet echt makkelijk. Sterke en behendige vingers zijn nodig.

Links: kap accubak loshalen
Rechts: de kap die daar zit loshalen (dop hydr. olie even los en meteen weer erop) en tuit ruitensproeireservoir verwijderen

Dan grote ronde dop achter lamp weghalen. markeringlicht is dan ook bereikbaar.
Alu kleurige ontsteektrafo op peer kwartslag draaien en eraf trekken (geen geweld!).
Veer losmaken. Gaat heel lastig, twee stijve draadjes achter beugeltje. Probeer een vinger van iedere hand erbij te krijgen.
Peer eruit nemen, voorzichtig en niets aanraken.

Terugzetten omgekeerde volgorde. Veer gaat er alleen op als peer er goed in zit. Vergeet niet de kwart slag draaien van de ontsteektrafo. Dop heeft markering met "top" en de draairichting. Als je links te weinig plaats hebt, kun je nog de stekker van de verlichtingskabels loshalen om de kabel te verplaatsen. Vergrendeling losmaken en dan stekker. De vergrendeling doet het laatste stukje van het contact maken.

Het is verstandig om even lampje te wisselen om te kijken of de elektronica stuk is. Let goed op het lichtbeeld. Bij mijn auto was de elektronica overleden, maar stak de lamp nog wel aan. Alleen ging de lamp heel fel branden.

Arjan2 (0), 16 jaar geleden

Vorige week eindelijk de lampen binnen, dankzij dit forum heb ik ze gevonden voor iets van E80 per 2.
Vervangen is een peuleschil, idd moet je er voor zorgen dat de lampen al even uit zijn en niemand ze aan wilt doen... anders heb je een serieus probleem.

@Laguna grand tour, markeringsverlichting is een stadslampje ( de kleine ), het mooie is dat de auto wel aangeeft als oa de markeringsverlichting defect is, maar niet als er een dimlicht defect is.
In mijn geval is het dus xenon, ik had eerlijk waar niet in de gaten dat deze kapot was, 1 xenon geeft nog altijd meer licht als een auto zonder, met 2 werkende lampen.

Anyway, een hoop centen bespaart! bedankt!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.