Renault laguna: startonderbreker

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Auto wil niet meer aanslaan, rode lampje knippert op dashboard, batt sleutel nieuw, lampje op sleutel brandt bij indrukken, richt op ontvanger bij binnenspiegel maar motor wil niet aanslaan. Is de ontvanger dan stuk of is er iets met de sleutel? Kun je gemakkelijk evt dit systeem verwijderen?

jjbalmszonen

Geplaatst door jjbalmszonen (0) PRO , lid sinds 22 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

29 Reacties

ksie (0) PRO, 16 jaar geleden

Gaan de deuren van het slot als je op de sleutel drukt.

jjbalmszonen (0) PRO, 16 jaar geleden

Deuren gaan niet van slot, bij het uitlezen met de testkast kan deze geen goede keybite vinden, accupool al losgehad, geen vocht in ontvanger,

jjbalmszonen (0) PRO, 16 jaar geleden

Welke prodedure moet je volgen met een bep. code en indrukken van de centr deurvergr knop om de auto te kunnen starten? Dan kan men naar de garage rijden? Kan iemand me helpen?

jjbalmszonen (0) PRO, 16 jaar geleden

Sorry voor evt misverstand, Megane is jaar moet natuurlijk 1998 zijn.

abc (0) PRO, 16 jaar geleden

je hebt een 4 cijferige code nodig.op te vragen bij een dealer .auto op contact ledje knipperd snel nu met de schakelaar van de cpv op het dashboard het eerste getal invoeren dmv het knipperen van het ledje te tellen.dus bv code 2376 dan hou je de schakelaar in ledje 2 keer laten knipperen en schakelaar loslaten,schakelaar indrukken en 3 keer laten knipperen schakelaar los,schakelaar indrukken en 7 keer laten knipperen schakelaar los,schakelaar indrukken en 6 keer laten knipperen schakelaar los,nu brand het ledje vast en kun je starten.hoop dat het duidelijk is.
ps zend de sleutel wel signaal uit?te controleren met behulp van een digitale camera als ie een signaal uitzend zie je hem oplichten

jjbalmszonen (0) PRO, 16 jaar geleden

Alvast vr bedankt voor het fijne antwoord, ga morgen proberen!

jjbalmszonen (0) PRO, 16 jaar geleden

Auto loopt nu met nieuwe sleutel, met noodcode gestart, alleen de cpv doet het nog niet, kan ik het inleren ook zelf doen? Gaarne advies indien mogelijk vr bedankt

sjaak r (0) PRO, 16 jaar geleden

Ja kan je wel zelf, zelfde procedure met code invoeren, dan van contact en de deurschakelaar weer indrukken en ingedrukt houden tot deze klik klik doet.
Dan 3x op afstandsbediening drukken en richten op ontvanger.

jjbalmszonen (0) PRO, 16 jaar geleden

Zelfde procedure redt je nu niet vlg mij, want het lampje knippert niet meer snel, dus ik heb knop cpv ingedrukt en hoor de klik, 3 maal sleutel ingedrukt en richtte naar ontvanger, allen doet nog steeds de cpv het niet met de sleutel en het lampje brandt, gaat na enige tijd uit en motor loopt in een noodloop? Wil je aub nog even antwoorden?

willem1 (0) PRO, 16 jaar geleden

auto een poosje laten staan zodat het stratvergendeling er weer op gaat en dan kun je het doen

sjaak r (0) PRO, 16 jaar geleden

Ja de auto moet eerst op startvergrendeling staan en dan de beschreven procedure.
Je kan de zekering van uc bic er ook uithalen (5A) en er dan weer in dan staat ie ook op startvergrendeling.

jjbalmszonen (0) PRO, 16 jaar geleden

Maar met alle respect, weet je wat niemand er nog bij zei, dat na de procedure het lampje eerst uit moet zijn, sleutel erin, dan op cpv knop drukken, sleutel eruit, dan naar ontvanger houden en 4 maal drukken.; anders lukt het niet....... na een aardige dealer in Utrecht gebeld te hebben. Toch iedereen hartelijk bedankt, ik was toch op de goede weg.

abc (0) PRO, 16 jaar geleden

@arnold had ik jou vanmiddag aan de lijn??

jjbalmszonen (0) PRO, 16 jaar geleden

Inderdaad, maar de collega was ook aan het bellen en kwam met dit bericht aan nadat ik jouw gesproken had, dus voel je a.u.b. niet gepasseerd, we hebben zoveel collega,s over dit probleem gesproken en steeds kwamen we er niet uit, maar dan alsnog bedankt voor het op weg helpen.

abc (0) PRO, 16 jaar geleden

nee joh het is opgelost en daarvoor zijn we hier.

roy 112 (0) PRO, 16 jaar geleden

startblokkering is echt wel uit te schakelen .moetje wel effe weten hoe naar lang zoeken ben ik er uit gekomen.setje klapsleutels ingebouwd mmet nieuw ontvagersetje en klaar geen gezeur meer van het oude systeem

abc (0) PRO, 16 jaar geleden

nou vertel hoe je het gedaan hebt?

Ode (0), 16 jaar geleden

Stel dat de sleutel geen infrarood signaal meer uitzendt ? { gecontroleerd met een digitale camera }
Batterijen zijn vervangen, soldeerpunten van infraroodled zijn gecheckt , en bij het indrukken van de schakelaar op de print licht wel het kleine rode ledje op .
Moet nu de sleutel opnieuw worden ingelezen ?

jjbalmszonen (0) PRO, 16 jaar geleden

Datzelfde was bij mij het geval, werd dus nieuwe sleutel en inprogrammeren.

roy 112 (0) PRO, 16 jaar geleden

maar een nieuwe sleutel en opnieuw inprogrammeren is veel duurder. startonderbreker omzeilen en een ander alarm systeem erop met bv 2 klapsleutels dan ben je vanal het gelazer af .iritant infrarood systeem altijd wel wat mee.!!!!!!!

geert3496 (0) PRO, 16 jaar geleden

Hoe omzeil je dan het systeem?

Heroism50 (75), 16 jaar geleden

[quote=geert3496]Hoe omzeil je dan het systeem?[/quote]
hiermee loop ik ook al een tijdje....
ik wil mijn startonderbreker bij mijn twingo (1997)er ook af hebben.
Maar hoe ??

abc (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=roy 112]startblokkering is echt wel uit te schakelen .moetje wel effe weten hoe naar lang zoeken ben ik er uit gekomen.setje klapsleutels ingebouwd mmet nieuw ontvagersetje en klaar geen gezeur meer van het oude systeem[/quote]
hoe heb je het uitgeschakeld dan??????

Icedude (0) PRO, 16 jaar geleden

Hoe je het systeem omzeilt verteld meneer Roy 112 niet want dat is meer praatjes dan daden, dat blijkt al.
De zogenaamde "klapsleutelinbouwers" gaan op een dermate manier te werk, dat de bij een transpondersysteem, de transponder uit de oude sleutel halen en die op de signaalring vastlijmen/kitten oid; wat dus wel de kwaliteit aangeeft van het "uitschakelen".
Uiteraard zal Roy dat ontkennen.

Bij infrarood (waar helemaal niet "altijd wat" mee is) is er ook een manier om het systeem te omzeilen, daar heeft hij wel gelijk in. Probleem is echter dat dat ooit een keer in een autoleven mis gaat (gebeurt altijd, niet overdreven) en dat de DEALER dan drie dagen aan het zoeken is omdat "iemand" ooit een keer aan het systeem heeft lopen klooien.

Wat het omzeilen inhoudt, ga ik hier niet openbaar maken, dat is niet de bedoeling van een securitysysteem.
Desgewenst wil ik het aan iemand die ik vertrouw (bijv. ABC) wel via een pb uitleggen zodat hij hier kan aangeven of het klopt ja of nee maar ik doe het niet openbaar.

Ode (0), 16 jaar geleden

wat kost een nieuwe sleutel incl. programmeren ?
Hoe kom ik aan een noodcode voor mijn auto ?

alvast bedankt .

abc (0) PRO, 16 jaar geleden

noodcode kun je bij de dealer opvragen met kentekenbewijs en legitimatie.sleutel kost +-135,- incl inleren

jjbalmszonen (0) PRO, 16 jaar geleden

Klopt helemaal en noodcode toets je in met de cpv knop op het dashboard.

renekemper (0), 16 jaar geleden

mijn auto start niet meer, maar de lichtjes branden wel van het dashboard. Verder maakt hij geen geluid bij het starten. Help...

jjbalmszonen (0) PRO, 16 jaar geleden

Gaat dit over een Megane met bovenstaande berichten, dit kan iets heel anders zijn of zit je bij de verkeerde autoberichten?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.