Renault Laguna: auto rammelt bij hard optrekken

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 dci 88KW

Als ik hard optrek met mijn auto hoor ik een sterk rammelend geluid, als ik (heel) langzaam optrek niet. Men vertelde mij dat er troep in de uitlaat zat en dat dit het geluid veroorzaakte. Ik heb de uitlaat gedemonteerd maar er zat niets in, toen heb ik een eindje gereden zonder uitlaat en nog steeds was dat geluid er. Toen vertelde men mij dat de lamellen in het roetfilter waarschijnlijk los zitten en dat dit het geluid veroorzaakt, maar het geluid is er alleen als ik optrek. Als ik stil sta en ik geef gewoon gas dan blijft de motor gewoon stil. Weet iemand wat dit kan wezen?

Alvast bedankt voor de opmerkingen.

Met vriendelijke groet,

Alco Boersma

boers706

Geplaatst door boers706 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 16 jaar geleden

Het zou goed kunnen (meegemaakt met een laguna van een buurman) dat dit wordt veroorzaakt door de rechter motorsteun.

Gr. paul

boers706 (0), 16 jaar geleden

bedankt voor je snelle reactie, dit zou ook verklaren waarom je het geluid bijna niet hoort bij optrekken achteruit.

groet,

Alco

ejnn (0), 16 jaar geleden

Waarschijnlijk heb je geen roetfilter maar een kat. Hier kan wel iets los zitten, maar is een tikkend geluid, waar je bijna gek van wordt.

ejnn (0), 16 jaar geleden

Waarschijnlijk heb je geen roetfilter maar een kat. Hier kan wel iets los zitten, maar is een tikkend geluid, waar je bijna gek van wordt.

boers706 (0), 16 jaar geleden

Het probleem is inmiddels opgelost, een rubber aan de bovenkant van de motor (bijrijderskant) was wat omhoog gekomen waardoor de stalen houder bij optrekken tegen de motor kwam. En dat veroorzaakte het irritante geluid.

Groeten,

Alco

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.