Renault Megane: Zeer onrustig stoerental stationair / soms totaal geen spanning.

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: k7m

Hallo,

Ik heb een Renault Megane 1.6 RN benzine uit 1996, 180.00 op de teller.

Sinds enige tijd heb ik dat de motor erg onrustig loop, stationair.
Als ik de auto koud start zit ik op zo'n 1100 toeren, wat daarna geleidelijk afzakt naar zo'n 800 toeren per minuut.
Als ik bij verkeerslichten moet stoppen en (bijna) stil sta, valt het toerental met schokken terug. Soms valt de wijzer zelfs onder de 500 toeren en schokt de auto behoorlijk mee. Vooral als ik van een hogere snelheid moet stopen zakt het toerental veel dieper en "jojoot" een aantal malen tussen de 400 en 800 toeren. Als ik helemaal stil sta dan loopt hij meestal stationair op 800 toeren en valt om de paar seconden steeds kleine momenten naar beneden. Onder het rijden zelf heb ik geen problemen en heb ik ook niet het idee dat ik vermogensverlies heb.

De auto heeft een grote beurt bij Renaultdealer gehad waarbij alle filters en bougies vervangen zijn en zelfs het uitlaatspruitstuk want deze was gescheurd. Het heeft echter niet geholpen, want ik heb nog steeds het zelfde probleem. Een benzinetoevoeging om de sproeiers te reiningen heeft ook niet geholpen. Het probleem is er met alle verlichting aan als uit.

Net voor de beurt + apk heb ik met de auto stilgestaan na een stuk gereden te hebben en bij het weer op contact zetten deed hij niets, geen klik, geen lampjes op dashboard, helemaal niets. ANWB erbij gehaald. Toen de ANWB er was en ik de auto inmiddels weggeduwd had, startte hij gewoon weer zonder er wat aan gedaan te hebben. De monteur heeft het een en ander bekeken en doorgemeten maar kon niets vinden. Alles leek in orde.

Tijdens de beurt is dan ook de accu vervangen, echter had ik onlangs weer hetzelfde probleem. Na ergens geweest te zijn kon ik weer niet starten, geen relais die klikken, niets op het dashboard. De auto weer een paar meter weggeduwd, aan de bekabeling van accu etc, lopen duwen en trekken en opeens had ik weer spanning in de auto en startte hij weer prima. Op de accukabels/polen zit geen speling.

Al met al gaat de lol van het rijden er wel af. Zeker als de auto niet wil starten en helemaal 'dood' lijkt, maar het toerentalgebeuren zint mij ook niet.

Wat zou er aan de hand kunnen zijn en hoe kan ik het één en ander (eenvoudig) controleren en moet ik het zien als 2 onafhankelijke problemen of zou het wel degelijk met elkaar te maken hebben?

Martijn

iMAGE

Geplaatst door iMAGE (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Controleer je contactslot of die wel goed werkt, met name het schakelend electrisch deel.
Wat betreft je stationair problemen, kijk de sectie eens na op jouw type auto, of hopenlijk is er een Renault specialist hier

abc (0) PRO, 17 jaar geleden

controleer de slang van de map sensor eens.dit is een slang van een zwart kastje met groene stekker boven je remvloeistofreservoir naar je inlaat spruitstuk deze scheuren vaak

sjaak r (0) PRO, 17 jaar geleden

Je stappenmotor kan ook slecht werken, waardoor je stationair toerental zo schommelt. Voor je probleem met starten zou ik eens de massakabel van de versnellingsbak controleren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.