Renault Laguna: zoemend geluid automaat

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.0 V6

beste mensen,

ik heb een probleem met een zoemend geluid .
zolang de automaat in de vrij staat, is er een zoemend geluid te horen.
bij inschakelen naar de D is het geluid weer even weg(stationair draaien), maar zogauw er gas gegeven word,komt het weer terug.
wordt er normaal opgetrokken, dan is er niets aan de hand, echter bij fel optrekken, komt er een tikkend/ratelend geluid van onder de auto vandaan.
dit verdwijnt weer zogauw de auto zijn normale kruis snelheid bereikt.
het zoemende geluid verdwijnt dan ook veel meer naar de achtergrond.
de bak schakelt nog steeds voortreffelijk(ook in de manuele stand).
de auto heeft inmiddels 130000 km gelopen.
wie heeft er suggeties en of oplossingen?

LAGUNA 2003

Geplaatst door LAGUNA 2003 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Bas_petiet (0) PRO, 13 jaar geleden

Zoals je het verhaal beschrijft lijkt het inwendig uit de versnellingsbak te komen, of uit de koppelomvormer. Maar zulk soort bijgeluiden zijn moeilijk te bijoordelen achter de computer. Laat zowiezo de versnellingsbak eens controleren op uitwendige olielekkage, en het niveau, en de staat van de olie. En laat het probleem eens horen bij een Renault dealer, want hun kunnen het probleem zo lokaliseren als het geluid heftig aanwezig is!

Safrane10698 (0), 13 jaar geleden

Ik zou met het geluid niet naar de dealer rijden. Ik zou naar een automaten specialist toe gaan. Er rijden te weinig renaults met een automaat zodat hun ervaring niet erg hoog is. Een automaten specialist heeft veel meer ervaring hierin.

Wel eerst zeker weten dat het uit de automaat komt dan want als het iets anders dan de bak is weet de dealer het weer beter.

Bas_petiet (0) PRO, 13 jaar geleden

Daarom zeg ik dat hij beter eerst even naar de dealer kan rijden, want voor het zelfde geld komt het geluid vanuit de motor bijv vanaf de nokkenasverteller oid... Naar een specialist rijden kan altijd nog, en dit is meestal niet om de hoek.

LAGUNA 2003 (0), 13 jaar geleden

ik weet niet zeker of het probleem wel in de bak zit, daarvoor doet hij het nog veel te goed.
maar ik zal er voor de zekerheid toch naar laten kijken.
ik heb wel eens gelezen dat een motorsteun ook voor dergelijke geluiden kan zorgen.
kortom, na een bezoek aan de dealer zullen we wel meer weten.
ik hou jullie op de hoogte.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.