Renault Laguna: Zwakke xenon verlichting

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 16V

Hallo, sinds anderhalf jaar rij ik in de laguna, maar over de xenon verlichting ben ik niet erg te spreken. Beide lampen lijken normaal even fel te branden, hoogte verstelling reageert goed, maar ik heb bijster weinig licht op de weg voor me. Veel minder als met bv H7 lampen, terwijl dat toch andersom moet zijn? Ze schijnen wel wit en niet geel. Als de straat verlichting aan is, zie ik niet op de weg dat mijn lampen branden!!
Weet iemand of die lampen ook verouderen met de jaren waardoor ze minder opbrengst krijgen? Of kunnen ze te weinig spanning krijgen oid? Ik overweeg om er twee nieuwe in te zetten, heeft iemand ervaring met de "goedkopere" D2R lampen die rond 45 euro te koop zijn via Inet? Van welke Kelvinwaarde heb ik het meeste licht?? hoe kan ik dit het beste oplossen? Marijn

markevle

Geplaatst door markevle (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

sgm (0), 16 jaar geleden

Een hoop vragen :-)
Het licht van de Xenon lampen hoort aardig goed te zijn. Ze verouderen wel. Ik heb een oude en nieuwe peer erin. De oudste lijkt het witste. De lichtintensiteit heb ik nooit gemeten. Mischien moet je eens vergelijken met een andere (nieuwere) Laguna.

Xenon peren moet je nooit bij de dealer halen. Op internet zijn genoeg aanbieders van merklampen tegen een nette prijs. Ik zou ze vervangen door de originele Philips peren van 4300K. Dat geeft het beste en meeste licht.

mikeys (0), 16 jaar geleden

Is 6000 niet veel feller??

pieterp9094 (0) PRO, 16 jaar geleden

Nee, 6000k is al redelijk blauw waardoor je al minder zichtbaar licht ter beschikking hebt.

mikeys (0), 16 jaar geleden

Duidelijk, thanks.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.