Renault Laguna: achterasrubbers

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2dci

Jahoor bij mij gaan de achterasrubbers het begeven,

Ze kraken als weet niet wat, nu wil ik ze vervangen, ik heb ze op internet gevonden van het merk FEBI. Maar is dit ook het merk wat renault levert of is dit vervangingsonderdeel misschien van mindere kwaliteit? Ze kosten rond de 50 euro per stuk (weet alleen niet of ze ook aan particulieren leveren). Of is het dan niet zoveel goedkoper als de dealer?

Tweede vraag, ik heb winterbanden met speciale ventielen, hoe lang moet het duren omdat in te leren en wat zou het moesten kosten? Ik ben namelijk niet echt onder de indruk van de huidige dealer en wil even weten of ze me niet oplichten als ik hun om een prijs vraag.

Geplaatst door

Safrane10698 (0)

al 20 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Ik zou orginele achterrubbers gebruiken van Renault, zijn een aantal veranderingen op geweest. Kosten meende 70 of 80 euro. Wil je het zelf doen om de achterrubbers vervangen, de komplete as moet eruit en de lager zijn geperst.

De ventielen inlezen kost meende 29 of 30 euro.

ejnn 0

16 jaar

Nou ik ga de rubber sowiezo niet laten doen door de dealer. dat is zeker (de prijs) Ik ga proberen een krik aan te passen om zo de rubbers eruit te trekken. En ik kan vast wel een mannetje vinden die mij even helpt, of een brug ter beschikking heeft.

Maar het inleren kost dat veel tijd of kan dat via de snelservice? de banden zitten er al onder dan.

Safrane10698 0

16 jaar

ja 30 euro ongeveer. Gewoon vragen wat het kost. Misschien heb je massel dat ze het als service doen en dus gratis is.

Er staat ergens een handleiding van iemand met foto's op Problemcar die de achteras rubber heeft vervangen.

ejnn 0

16 jaar

Probeer een Renault-specialist te vinden zoals Abc in Uden. Er bestaat speciaal gereedschap om de rubbers te wisselen. Het is zo compact dat de as niet onder de wagen vandaan hoeft. Geen gedoe met remleidingen/vloeistof/ontluchten etc. Ook geen geweld met flinke klappen met hamers enzo... Ze ondersteunen de as bij de wielen, maken de schokdempers los, pakken de veren eruit, hangen de as weer op aan de schokdempers, maken de as bij de bewuste rubber los en schuiven deze naar achteren. Nu kan de rubber gewisseld worden met een perssetje. Binnen een uurtje is het klusje gedaan.... de kosten vallen dus ook best mee.

Erik2804 0

16 jaar

Anderhalf uurtje gepiept, en dan hoeft de achteras er niet helemaal onderweg

mits speciaal gereedschap zeker dan frank?

timhoeks 0
badge

16 jaar

Nou dat wil ik dan nog wel proberen, ik denk dan aan Bas Risseeuw of niet. Ik woon in Ede ik geloof dat hij in Arnhem zit toch? Weet iemand een nummer of adres van hem?

Safrane10698 0

16 jaar

[quote=Safrane10698]Nou dat wil ik dan nog wel proberen, ik denk dan aan Bas Risseeuw of niet. Ik woon in Ede ik geloof dat hij in Arnhem zit toch? Weet iemand een nummer of adres van hem?[/quote]
Renault specialist Risseeuw in Arnhem 026 3617111

AS1 185

16 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.