Renault Clio 1.8 RSI: Zware koppeling Clio 1.8 RSI 1993

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Ik heb een mooie Clio 1.8 RSI op het oog. Vandaag heb ik een proefritje gemaakt. De auto rijdt perfect! Alleen viel één ding mij heel erg op, namelijk dat de koppeling erg zwaar aanvoelde.

Is dit normaal? Is het gewoon een kwestie van afstelling of zijn de koppelingsplaten af? Ik hoef de koppeling maar een klein beetje te laten komen, met een klein beetje gas en dan begint ie al te rijden.

Ik ben gewend aan mijn Nissan Primera 1.6 uit 1991. Deze koppelt heel erg licht.

Zijn er verder nog belangrijke aandachtspunten bij zo'n type Clio die ik zeker in acht moet nemen?

Alvast bedankt!

Sipke

Sipke

Geplaatst door Sipke (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

CARS&MOTORS (0) PRO, 17 jaar geleden

particulier of garage

pieterp9094 (0) PRO, 17 jaar geleden

Uit eigen ervaring kan ik je vertellen dat de koppeling inderdaad behoorlijk zwaar kan zijn zeker in vergelijking met een Japanner. Ik heb een tijdje een R19 gehad met zelfde motor, ook een zware koppeling.

Sipke (0), 17 jaar geleden

[quote=CARS&MOTORS]particulier of garage[/quote]
Particulier.

Erwin2907 (0), 17 jaar geleden

Probeer eens een tweede testrit met een vergelijkbaar exemplaar te maken bij een andere garage (wel met diezelfde motor). Twee dezelfde defecten bij 2 verschillende auto's komt al niet zo vaak voor, dus het kan wat meer zekerheid geven.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.