Rover 400: emissie lampje (gele) brand willekeurig

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 TDI

Hallo allemaal.

Ik heb sinds enige tijd een probleem met de emissie van de motor.
Ik heb maanden getankt bij een b-tankstation zeg maar, zonder problemen en in september heb ik de auto een keuring en een kleine beurt laten geven en sinds dien gaat spontaan op onwillekeurige momenten het gele lampje van de motor branden. In het boekje staat beschreven dat het met de emissie te maken heeft en dat is al ik me niet vergis de uitstoot van gassen (????).....
Het lampje gaat wel vaker branden als ik in een file terecht kom en verder onderweg op willekeurige momenten.

Echter ik heb eens uit nood onderweg moeten tanken en ben ik naar de shell geweest en heb daar diesel standaard getankt en heb toen de gehele weg geen lampje gezien. Het valt wel op dat als ik shell tank het lampje een stuk minder brand. Ok, een stuk minder is niet zo dat het probleem is verholpen.

Kan het zijn dat ;
-toch de b-benzine fout is en dat de a-benzine de foute stoffen enzovoorts nu aan het wegroken is om het zo maar te noemen;
-de garage met de keuring of beurt iets verkloot heeft;
-of dat er echt iets niet helemaal in de haak zit

Wie heeft dit probleem ook eens gehad of komt het bekend voor????
Je kan hier een post plaatsen of mij mailen op mrijkhals@hotmail.com

Alvast hartelijk dank voor jullie tijd.

Marc

mrijkhals

Geplaatst door mrijkhals (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Rover 400? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Schoen (0), 17 jaar geleden

gaat het nou om benzine of diesel? Om er makkelijk achter te komen wat de reden is dat het lampje gaat branden is door hem te laten uitlezen door een garage.

mrijkhals (0), 17 jaar geleden

Nja ok,
het gaat om diesel. Ik heb het al laten uitlezen door een garage maar die ziet alleen de melding maar niet wat er fout is omdat de emissie meerdere dingen kunnen zijn vongens de garage.... fout afgestelde turbo, benzine, catalysator en weet veel allemaal meer.... vandaar.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Rover 400 of stel zelf een nieuwe vraag.