Rover 825: geluiddempingsprobleem met katalysator

Bouwjaar: 1996, Brandstof: LPG, Motorcode: kv6

Hallo allemaal

Ik rijd al jaren een 825 op gas (injectie: g3 zonder de g3 korting omdat de typegoedkeuring voor g3 is verlopen. ja, ja hoe is het mogelijk)
Recent op de snelweg begon de wagen sterk in te houden op gas. In de 3 (automaat) kon ik tempo houden in de 4 niet. Op benzine totaal geen probleem.
De uitlaat begon ook wisselend herrie te maken. Ik dacht dus: uitlaat kapot.
Thuis gekomen bleek ook de uitlaat onder de auto herrie te maken, vooral op gas...
Dus de volgende dag naar car care wallinga, alwaar de 2e gasinstallatie gekocht. Met de vraag er even naar te kijken. acuur ptobleem.
Dat werd gedecideerd geweigerd. Kon afspraak maken voor over 2 maanden. Daarop besloot ik dus zelf aan de slag te gaan,
Wat schroeven aan de verdamper met als doel de druk te veranderen. Ineens was het probleem met het lopen over. Intussen had ik ook software en een connector aangeschaft en hing het gassysteem aan de monitor: geen probleem te vinden. Da auto liep ook weer gewoon. (overigens was de auto aal maanden soms wat licht hikkerig op de snelweg bij constante snelheid en bij op een bepaalde manier gasgeven zoals de cruise control dat doet van 90 naar 120... Zonder cruise control kon ik dat vermijden. Vraag me niet hoe.

Intussen liep alles weer normaal, maar ik had wel wisselend een brom tot irritante brom onder en in de auto. Lekke uitlaat dus. Naar laten kijken: geen uitwendige lekkage. Recent de uitlaat laten vernieuwen. De brom is iets minder, maar zeker nog niet weg. Het is duidelijk waarneembaar op de brug dat de katalysator , die er goed uitziet en geen uitwendige lekkage heeft, de brommer is.

vraag: heeft de kat ook een geluiddempende functie, die verloren kan gaan terwijl de kat wel blijft werken (vorige week apk gekregen)????

hj-simon-janssen

simonk

Geplaatst door simonk (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Rover 825? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

anoniem-1573996169 (0), 15 jaar geleden

een echte geluidsdemper is het niet maar als je de kat verwijderd krijg je wel een ander geluid maar niet echt ofdat je uitlaat kapot is een beetje meer hol geluid maar niet vervelend (vind ik ),wat wel kan zijn dat die steen die erin ligt losligt en gaat trillen of rommelen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Rover 825 of stel zelf een nieuwe vraag.