Rover 200: inhouden en afslaan

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine

Onze rover 214 start prima. Na een paar km rijden gaat deze inhouden en reageert niet op gas geven. Hij slaat dan af en is niet meer te starten. NA vijf minuten wachten start deze weer wel. Moeten we denken aan iets in de onsteking of het bezinesysteem goed nakijken??

timm6061

Geplaatst door timm6061 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Rover 200? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

matthijs1 (0) PRO, 16 jaar geleden

Graag wat meer gegevens over de storing, dit is wel erg vaag.
onderhoud, verv brandstoffilter ?
Temperatuur tijdens afslaan, ontstekingsmodule ?

groet thijs

timm6061 (0), 16 jaar geleden

de auto slaat af als de moter goed warm is... temp meter halverwege... het probleem is dan dat als je schakelt of het gas loslaat het lijkt of de druk wegvalt... als je dan namelijk weer gas geeft dan reageert de moter niet en stopt ie ermee... na vijf minuten wachten start ie weer... het lijkt wel of de moter verzopen raakt...

qua onsteking is laatst alles vervangen... nieuwe bougies, verdeelkap ed, nieuwe kabel, bobine.... is het verstandig om het benzinefilter schoon te maken/vervangen?

timm6061 (0), 16 jaar geleden

Is het verstandig om dit zwarte onderdeel te vervangen. Kan iemand mij hier de naam van vertellen???

matthijs1 (0) PRO, 16 jaar geleden

He Tim het brandstoffilter vervangen kan best de oplossing zijn, maar dan zou je er eerder last van hebben bij veel vermogen vragen voor langere tijd. in jou geval slaat hij af als je het gas loslaat of schakeld, dus zou het best de stappenmotor van stationairregeling kunnen zijn.
Deze moet met warme motor een zo gunstig mogelijk toerental (milieutechnisch gezien) afregelen, als deze moeilijk of zwaar gaat kan de motor afslaan maar in principe gewoon direct weer starten.
Het zwarte onderdeel is je gaskleppositiemeter, die meet hoeveel gas je geeft en wanneer stationair, 0 stand. deze kan je doormeten met een multimeter maar ik heb helaas geen waarden voor je.

groet thijs

michaelf (0) PRO, 16 jaar geleden

Nee dat is niet verstandig om te laten vervangen. Al eens laten uitlezen?

grt Michael

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Rover 200 of stel zelf een nieuwe vraag.