Rover 400: kachel rover 416 geeft geen warme lucht

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1599 cc

Hoi Siem...tof dat er een problemcar bestaat, en ik hoop dat iemand mij kan helpen. Mijn Rover 416 geeft ineens geen warme lucht meer uit de kachel, al draai ik de kachelknop helemaal open, af en toe een beetje lauwe warme lucht maar dat is weer snel afgelopen. De ventilator blijft ook nog een minuut of wat draaien als ik de motor afzet en dat heeft hij nooit gedaan.
Ik heb wel wat kennis van auto's maar niet voldoende. Zou het de thermostaat kunnen zijn, of verstopping van een slang o.i.d.?
Misschien heb jij of iemand een tip wat ik moet doen. Ik hoor graag hoe of wat..mijn dank is zeer groot...Richard Konings

richardkonings

Geplaatst door richardkonings (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Rover 400? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Highway (150) PRO, 15 jaar geleden

Hoe staat de themperatuurmeter van de motor? Als deze lager staat of zakt dan de thermostaat vervangen.
Hij zal vooral kunnen zakken als je met de auto rijdt. Als de motor warm is kun je voelen of beide slangen die de auto inlopen warm zijn. Als deze warm zijn is er stroming van vloeistof en zal de kachel niet verstopt zitten/

Als ik je verhaal lees vraag ik me ook af of je voldoende koelvloeistof hebt?

Garage_LUX (0) PRO, 15 jaar geleden

Zit er wel voldoende koelvloeistof in het reservoir.
Afwisselend warm en koud duidt op te weing koelvloeistof

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Rover 400 of stel zelf een nieuwe vraag.