Rover 75: koffer openen

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2000

Waar zit de logica voor het openen van de achterste koffer? Soms lukt dit meteen na het bedienen van de centrale vergrendeling, maar soms moet ik mijn contact opzetten en dan hoor ik pas de klik na op de knop van het kofferdeksel te hebben gedrukt.

pantah

Geplaatst door pantah (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Rover 75? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Sjoerd Q (0), 16 jaar geleden

Probeer het volgende: druk de afstansbediening 2 x in, zodat alle sloten geopend worden. Dus ook de kofferbak. En probeer daarna de kofferbak van binnenuit te openen. Waarschijnlijk druk je de ene keer 1 keer en wordt alleen de bestuurderskant geopend en de andere keer 2 keer, waarbij alle sloten worden geopend.
Succes
Sjoerd.

pantah (0), 16 jaar geleden

Ik weet dat ik tweemaal moet drukken om alle sloten geopend te krijgen, maar stel nu: ik ben aan het rijden en kom thuis met alle portieren ontgrendeld. Ik zet het contact af en duw op de knop binnenin van de kofferbak. De ene keer hoor ik hoe het slot zich opent en een andere keer niks en dan moet ik terug het contact volledig opzetten, opnieuw drukken en dan pas hoor ik de klik in de koffer. Ik weet in elk geval dat bijvoorbeeld met de motor nog draaiende dat zolang de wagen nog in beweging is, je de koffer niet kan openen. Zou het kunnen te maken hebben met een sensor op de versnellingsbak of eindoverbrenging?
Bij mijn vorige 75 had ik ook vaak te maken met een nukkige koffer dus ik veronderstel dat wel meerdere eigenaars hiermee te maken hebben?

Sjoerd Q (0), 16 jaar geleden

Moeilijk dus. Maar ik waag je suggesties te betwijfelen. Het enige wat ik nog kan zeggen is dat als het alarm aanstaat je de kofferdeksel niet van binnenuit kunt openen. Ik zou dus daar ergens de oplossing gaan zoeken.

Sjoerd Q (0), 16 jaar geleden

DE OPLOSSING.

Fährt man nun recht zügig in eine Parklücke und schaltet die Zündung aus während das Fahrzeug noch rollt oder unmittelbar nach dem Stillstand (< 1 Sek.), ist es möglich, daß das Steuergerät die Blockade der Kofferraumtaste beibehält, da es noch von einem sich bewegenden Fahrzeug ausgeht.

Abhilfe bei blockierter Taste: Einfach kurz (mind 2 Sek.) Zündung einschalten. Danach sollte die Taste wieder freigegeben sein.


Het geheugen houdt de blokkade van de kofferbak vast door te snel/vlot rijgedrag en snel uitschakelen van de auto bij stoppen. Doe je het rustig dan heb je geen probleem.
Want dan 'proeft ie' dat je gaat stoppen.
Succes
Sjoerd

pantah (0), 16 jaar geleden

dit klinkt idd aannemelijk. We gaan dit eens testen. Bedankt voor het opzoekwerk!

Sjoerd Q (0), 16 jaar geleden

Laat je me ff weten wat je bevindigen zijn.
vr. gr.
Sjoerd

pantah (0), 16 jaar geleden

Ik denk dat je het bij het rechte eind had. Ik heb nu al een paar keer geprobeerd met te wachten tot de auto volledig stilstaat alvorens het contact uit te zetten en keer op keer heeft het dit keer al gewerkt. Bedankt dus!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Rover 75 of stel zelf een nieuwe vraag.