Rover 75: mij auto heeft gewoon voldoende stroom maar geeft bij het starte

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel

Mijn auto heeft gewoon voldoende stroom maar geeft bij het starten alleen maar een klikje, ik heb hier al vaker mee te maken gehad maar door onverklaarbare reden sloeg de motor dan weer zonder problemen aan . Heeft iemand een idee wat dar de oorzaak van kan zijn ?

vijfenzeventig

Geplaatst door vijfenzeventig (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Rover 75? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (965) PRO, 7 jaar geleden

Sla tijdens het starten als hij het niet doet eens op de startmotor , gaat hij dan wel , startmotor defect.

E.T de Graaf (0), 7 jaar geleden

Kijk ook eens of de bedrading b.v op de startmotor niet los zit of op de een of andere manier geen goed kontakt maakt, soms zijn het kleine dingen die een hoop ellende kunnen veroorzaken.

ferdinand (0), 7 jaar geleden

Hoe weet je of de accu genoeg stroom heeft.Heb je dat gemeten en niet alleen het voltage maar ook en voornamelijk het amperage.
Ferry

Siem Bijman (115) PRO, 7 jaar geleden

[quote=ferdinand]Hoe weet je of de accu genoeg stroom heeft.Heb je dat gemeten en niet alleen het voltage maar ook en voornamelijk het amperage.
Ferry[/quote]

inderdaad amperage meten tijdens starten evenals de spanning tijdens starten. Deze mag niet onder 9,5 Volt komen. Als de amperage ver boven de 100A is dan draait je starmotor te zwaar.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Rover 75 of stel zelf een nieuwe vraag.