Rover 200: Motor slaat af tijdens het rijden

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 214Si

Ik heb een probleem met mijn Rover 214Si. Hij slaat af tijdens het rijden, meestal als ik een paar minuutjes onder weg ben, soms langer. Ineens is het vermogen weg en ik kan tijdens het rijden ook niet doorstarten, koppeling op laten komen helpt ook niet. Wel heb ik nog electriciteit. Als ik langs de kant van de weg even wacht, dan kan ik na een aantal minuten wachten weer starten. In het begin kon ik gelijk weer starten en had ik dan ook vaak een tijd geen problemen meer, nu moet ik soms 10 minuten wachten en slaat hij soms na het starten gelijk weer af. De laatste keer dat ik erin gereden heb, heb ik over een ritje van 10 minuten bijna een uur gedaan... (is echt kl@*e!)

De auto heeft ook al een hele lange tijd problemen met het rijden met lage snelheid, dan begint hij echt te bokken in de bochten enz.

Ben inmiddels bij een garage en bij de dealer geweest. De verdeelkap, bougies en rotor zijn al vervangen en de computer is uitgelezen door de dealer. Deze vond geen storingen, alleen was het mengsel iets te arm volgens de uitlaattest.

Op advies van de dealer eerst geprobeerd de injector te reinigen met een toevoeging in de benzine, dat heeft niet geholpen. De dealer heeft daarna de injector vervangen, maar dat heeft het probleem ook niet opgelost.

Ze weten nu niet zo goed waar ze moeten zoeken en ik neem niet de gok om ze een paar uur naar het probleem te laten kijken om dan vervolgens of geen stap verder te zijn, of mss een duur onderdeel te moeten aanschaffen, want dat is de auto denk ik niet meer waard. Ze denken het te moeten zoeken in de aansturing via de ecu, of de bedrading, maar daar zijn ze niet zeker van.

Ik kan er nu alleen niet zoveel meer mee, behalve dan inruilen en er honderden euro's op verliezen. Als de auto rijd, kan ik er nog jaren mee voort, want hij roest niet en meerdere vitale onderdelen zijn reeds vervangen (radiator, distributieriem, dynamo e.d). Voor mij is dit echt een groot probleem.

Heeft iemand een idee? Help me dan aub een stapje verder.

Met vriendelijke groet,

Niels Wijermars

Niels Wijermars

Geplaatst door Niels Wijermars (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Rover 200? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

michaelf (0) PRO, 17 jaar geleden

Probeer nog eens een andere rotor (komt vaak voor ook bij een nieuwe) anders misschien vliegwielsensor.

grt michael

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Rover 200 of stel zelf een nieuwe vraag.