Rover 75: onderhoud

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2000 diesel

Dag beste mensen; Ik heb net een rover 75 diesel gekocht met 165000 kilometers op de teller. Ik heb altijd mijn onderhoud zelf gedaan,kan iemand mij zeggen waar ik speciaal moet op letten,ik denk dat het een distributie-ketting heeft ipv een riem,dus dat zou al meevallen?? Hoeveel kilometers zou ik met deze wagen kunnen maken zonder al te veel problemen? Ik vind het een prachtige wagen net als mijn 820I en ga hem goed verzorgen:-)
Alvast dank voor de hulp!

spyderman

Geplaatst door spyderman (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Rover 75? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

erwin2925 (0), 16 jaar geleden

De motor in de rover is dezelfde common rail motor als in een BMW 320d (204d4) alleen wat geknepen.
Hij heeft dus een ketting, en -als het goed- is heb je er geen omkijken meer naar.

robbie f (0) PRO, 16 jaar geleden

hey hallo

de rover diesel is een uitstekende auto. ik zie er regelmatig een paar in de werkplaats die allang de 200.000km voorbij zijn en richting de 300.000 km gaan. de motor kan het goed hebben. de motor is softwarematisch geknepen. dit was in het begin 116 pk. doormiddel van een tune up programma van rover ging hij naar de 136 pk. de motor die er in ligt kan makkelijk veel meer vermogen leveren maar dat wil de bwm organisatie niet hebben. dus daar hoef je je geen zorgen om te maken, enigste wat wel eens voorkomt is dat het druklager in de bak wil gaan lekken en daardoor de koppeling gaat slippen. verder gaat er niks kapot buiten de gewone slijtage

mvg robbie f

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Rover 75 of stel zelf een nieuwe vraag.