Rover 75: rover 75, witte rook en hard ratelend geluid onder het kleppende

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

goeiedag,

ik ben sinds kort eigenaar van een rover 75 1.8, een geweldige auto tot vandaag dan. Tijdens mijn laatste rit in de rover hoorde ik een hard geluid in de motor voor 1 seconden en toen viel de auto uit. Hierna wilde de auto niet meer starten en een half uur later deed hij dit met pijn en moeite wel. Als ie voor een paar seconden loopt hoor je een hard geluid onder het kleppendeksel vandaan komen gepaard met witte rook uit de uitlaat. Vervolgens kleppendeksel los gehaald en er zat inderdaad koelvloeistof in. vorige maand had de vorige eigenaar een soort van zelfde probleem, witte rook en een tikkend geluid uit de motor. hij heeft toen de pakking van het inlaatspruikstuk vervangen en daarmee was het probleem deels opgelost. Een lichte tik bleef hangen in het blok en dacht zelf dat het ging om de klepstoters? maargoed weet het probleem niet bij de naam te noemen en weet niet waar ik moet beginnen. zou het weer de pakking kunnen zijn? koppakking is nog geen jaar oud en zou het vaag vinden als die nu al lek is.

ik hoop dat jullie de symptomen herkennen en dat er iemand is die wat duidelijkheid voor mij kan scheppen in hoeverre dat mogelijk is met zo een beschrijving,

alvast bedankt

samirinho

Geplaatst door samirinho (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Rover 75? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

loek.c (0), 12 jaar geleden

Hallo

ik denk dat er een scheurtje in de cilinderkop of inlaatspruitstuk zit waardoor water in de verbrandingkamer kan komen, dit verklaart de witte rook rook.
Het harde geluid komt doordat het water in de verbrandingsruimte niet kan comprimeren.
jij schrijft dat de koppakking is vervangen, is dit het nieuwe type en zijn toen ook de paspennen vervangen???
loopt de auto regelmatig stationair?


mvg Loek

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Rover 75 of stel zelf een nieuwe vraag.