Rover 75: versnellingsbak??

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Sinds een paar dagen voelde ik aan mijn koppelingspedaal dat er iets niet goed was,ik hoefde het pedaal maar iets op te laten komen en de auto begon al te rijden.
Ook het schakelen ging houterig en stroef.
En ja,vandaag wilde ik hem in zijn achteruit zetten en opeens was het raak,kon de pook alleen nog maar in zijn 1 en twee krijgen maar verder niks meer.
De pook voelt dood aan en schakelt dus niet meer,kan ook niet in een andere stand worden gezet dan alleen omhoog en omlaag.
Hij staat in zijn drie en kan nog wel ontkoppelen en rijden gaat dus ook gewoon maar alleen in zijn drie waarin hij staat.
Is mijn versnellingsbak naar de knoppen?
De auto heeft 113.000 kilometer gereden en ik rijd met de auto hoofdzakelijk stadsverkeer.
Wie kan me zeggen wat er aan de hand is?

roverlove

Geplaatst door roverlove (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Rover 75? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

De versnellingsbak is niet helemaal stuk. er is iets met de selectie en die zit aan de buitenkant. De koppeling is waarschijnlijk wel stuk. maar het ken ook zijn dat de bediening op springen staat. Ik ken de auto niet, maar een gezamelijke oorzaajk zou kunnen zijn dat er een steun op de bak los is geraakt of gescheurd/verbogen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Rover 75 of stel zelf een nieuwe vraag.