Rover 400: secundaire weerstand bobine

Bouwjaar: 1993

Beste collega,

Weet iemand misschien wat de secundaire bobineweerstand van een Rover 416 behoort te zijn. Ik heb 1 kOhm gemeten. Dit lijkt mij aan de lage kant, aangezien dit normaliter zo rond de 7 kOhm ligt. De motor slaat niet aan. Wel wordt de bobine aangestuurd alsmede de injectoren.Dus ik verdenk de bobine. Weet iemand misschien ook wat voor kastje het is dat voor de versnellingspook zit (dit is pas te zien na loshalen middenconsole)? Er zitten 2 grote stekkers op.

Alvast bedankt.

Groeten,

Bas

bas921

Geplaatst door bas921 (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Rover 400? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

SWONNIE (0) PRO, 18 jaar geleden

als dat kastje een gele of rode bekabeling heeft afblijven stuurmoduul airbag.
voor wat betreft de ontsteking, wij hebben het zelf eens gehad dat de rotor doorsloeg naar de as waarop hij gemonteerd zit, hebben wel even moeten zoeken trouwens, wel vonk van bobine naar verdeelkap en er kwam af en toe niets meer uit.
weerstandswaarde bobine sec.9k tot 14k prim. .3-.5
vr.gr.

kipdons (0), 17 jaar geleden

In mijn werkplaatshandboek van de 600 serie staat bij de primaire winding een waarde die meetbaar moet zijn tussen 0.6 en o,8 Ohm
bij de secundaire winding 13 - 19kOhm.
Ik weet niet of je daar wat aan hebt maar volgens mij is het allemaal de honda ontsteking voor de 1.6, 1.8 en 2 liter versies....
Gr kip

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Rover 400 of stel zelf een nieuwe vraag.