Rover 200: slechte koude start

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1400 si

Help
Mijn auto is in de winter slecht gaan starten
Dit is alleen met een koude start..slaat aan maar prutteld dan en slaat weer dood
Na vele male starten, en start hij de rest van de dag weer goed
We hebben al de bobbie + bougiekabels + verdeelkap + roror +bougie's vervangen en de garage heeft de krukas omwentelings systeem vervangen
Dit alles zonder resultaat
Celina

celina

Geplaatst door celina (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Rover 200? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Siem Bijman (180) PRO, 12 jaar geleden

Controleer de temperatuursignaal eens en als dat niet kan , moet je de stekker van de temperatuursensor eens loskoppelen.

Het kan namelijk zijn dat de computer een signaal krijgt dat de motortemperatuur bv 70 graden is en dat terwijl het maar 10 graden is. Dan is het zo dat de inspuiting zich aanpast aan 70 graden en niet aan de in werkelijkheid lage temperatuur. Zie net als vroeger een choke die stuk was, dan startte hij ook slecht met koude motor. En door de sensor los te koppelen kun je dit probleem uittesten wnt dan denkt de computer dat het maar 5 graden is of zelfs nog lager en als ie dan wel start en door blijft lopen met koude motor weet je dat dat een oorzaak is. Zoniet, dan moet je verder zoeken. (bv gasklep die blijft plakken)

VFR16V (0), 12 jaar geleden

Koelvloeistoftemperatuursensor of stappenmotor en wat is een krukas omwentelings systeem?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Rover 200 of stel zelf een nieuwe vraag.