Rover Rover 416 Si: Startmotor doet raar

Bouwjaar: 1996

Hallo,

Mijn startmotor doet gek. Vanaf dat ik de auto heb start hij soms al wat moeilijk. Dan gaat de startmotor een keer rond, wacht hij even en daarna draait hij wat sneller en krijgt de motor wel aan de praat. Er is toen ook een nieuwe accu in gekomen, wat weinig geholpen heeft.
Nu is het probleem bij koud starten hetzelfde, hij wil wel starten alleen eerst dus een twijfelrondje. Maar als hij echt goed warm is, komt de startmotor gewoon niet rond. Hij blijft bij dat ene kleine rondje hangen, waarna hij stil is. De controlelampjes op het dashboard branden dan een stuk zwakker, dus er wordt wel stroom gevraagd, en lijkt me dus geen bedradingsprobleem.
Ik neem aan dat de startmotor defect is? Ik heb geen brug of wat dan maar ook. Ik heb de startmotor wel zien zitten, maar ik neem aan dat er ook wat bouten aan de onderkant zitten waar ik niet bij kan zonder brug?
Bedankt voor je reactie!

ZoD

Geplaatst door ZoD , lid sinds 17 jaar geleden

3 Reacties

Garage_LUX PRO, 17 jaar geleden

Startmotor of massa kwestie

ZoD, 17 jaar geleden

Hoi Rinus,

Bedankt, ik dacht dat het inderdaad hier al aan lag. Ik ga op zoek naar een tweedehands startmotor. Ik post nog wel of dit het probleem verholpen heeft.

buzzin, 17 jaar geleden

mocht je onder de auto moeten (lijkt mij wel) de auto opkrikken en op assensteuntjes zetten, in je boekje van de auto/internet is wel te vinden waar je deze kan plaatsen lijkt mij.
Als je dit doet heb je voor de meeste dingen geen brug nodig.
Wat je ook kunt doen is van die oprijd bruggetjes kopen.
Handig als je de wielen er toch niet vanaf gaat halen, je moet ze alleen aan de achterkant even klemmen ofzo, anders schuiven ze nog wel eens weg als je er op probeert te rijden (schroevendraaier er achter in de grond slaan ofzo)

Een brug is handig, maar voor de meeste dingen die je als amateur kunt doen niet nodig.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Rover 416 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.